Английският шампион Манчестър Сити може да се похвали с наистина

...
Английският шампион Манчестър Сити може да се похвали с наистина
Коментари Харесай

Вундеркиндите са козът на Гуардиола

Английският първенец Манчестър Сити може да се похвали с в действителност невероятна академия, в която се приготвят някои от най-големите международни гении. А част от момчетата в школата на " жителите " към този момент са подготвени да се пробват да блеснат в представителния тим на Сити.

Има, несъмнено, и такива, които ще би трябвало да потърсят щастието си надалеч от " Етихад ". Гавин Базуну, Дарко Гяби и Ромео Лавия са измежду тези, които ще отидат при противници на " жителите " през това трансферно лято. Но доста повече са тези, които наподобяват способни да последват пътя на Фил Фоудън и да се трансфорат в основни играчи в отбора на Пеп Гуардиола.

Сити още веднъж ще се бори на четири фронта и ще се нуждае от надарените си младоци да отбрани купата си в Премиършип и да направи последната крачка в Шампионската лига. Спираме се на играчите, които имат максимален късмет да пробият в класния отбор на " жителите ".

Коул Палмър

Появата на Коул Палмър бе една от аргументите Сити да разреши на Габриел Жезус да се причисли към Арсенал за 45 милиона паунда. Треньорите в академията, както и самият Гуардиола, са уверени, че 20-годишният футболист е подготвен за нещо огромно във футбола. Той към този момент записа 13 мача при мъжете и вкара гол на Брюж в Шампионската лига.

" Коул има особено качество, което е мъчно да се откри при другите. Той е съвсем непогрешим в завършващата фаза - съобщи Пеп след успеха на Сити в Белгия. - Палмър тренира с нас и следва нашите правила. Той е състезател за бъдещето на този клуб. " Проблем при него са травмите, само че младокът се надява, че ще се защищити от контузии отсега нататък в кариерата си.

Люк Мбете

За родения в Лондон бранител се приказва като за голям гений още откогато се причисли към Манчестър Сити от Брентфорд като 13-годишен и направи своя дебют в първия тим в Carabao Cup предишния сезон.

" Той тренира с нас отдавна и вероятностите пред него са в действителност положителни ", сподели Гуардиола за Мбете, който беше част от тим за 1/8-финала в Шампионската лига със Спортинг Лисабон. Силен физически и добре четящ играта, Люк ще натрупа опит и ще става още по-добър.

" Чувствам, че се изучавам и усъвършенствам от самото начало и не може да има по-добър клуб, в който да продължа да се развъртвам ", съобщи Мбете, откакто подписа удължение на контракта си до 2027 година

Кайки

Сити похарчи 9 милиона паунда през април 2021 година, с цел да си обезпечи услугите на 17-годишния вундеркинд на бразилския Флуминезе. Кайки е крило със мощен ляв крайник и отличен дрибъл. Той към този момент записа по няколко минути във Висшата лига и ФА къп.

" Той е доста млад - разяснява Гуардиола. - Знаем какъв е геният му другояче Сити нямаше да го вземе. Той е доста мъдро и доста квалифицирано момче. "
 Стърлинг контракти персоналните си условия с Челси
Стърлинг контракти персоналните си условия с Челси

Трансферът е въпрос на часове

Джеймс МакАти

След изключителна акция за дубъла 19-годишният състезател беше определен за Футболист №1 на сезона във Висшата лига 2 с помощта на своите 18 гола и седем асистенции в единствено 23 срещи.

Неговият баланс и визията му на терена му завоюваха прякора Салфордския Силва. Полузащитникът записа шест мача за първия тим и подписа удължение на контракта до 2026 година

" Важно е, че той е изцяло предан на клуба. Той е последовател на Сити и му харесва, че е тук. Имаме му огромно доверие ", показа Гуардиола. Редица клубове чукат на вратата на британския първенец с предложение да го вземат чартърен.

Джош Уилсън-Есбранд

Позицията на левия бек е леко невралгична в Сити. Жоао Кансело и Олександър Зинченко се подвизават в тази зона, макар че не е най-предпочитаната от тях. Затова не е изненадващо, че Сити е свързван с Марк Кукурела от Брайтън по време на летния трансферен прозорец. Но Есбранд-Уилсън може да се намеси в битката за титулярно място. Интелигентен бранител с усет към офанзивата - това несъмнено е по усета на Пеп.

Лиъм Делап

Възможностите за младия нападател може да се лимитират след идването на Ерлинг Хааланд и Хулиан Алварес. Но няма подозрение в капацитета на този мощен и динамичен нападател, чиято игра прилича тази на норвежеца. Като се има поради, че Сити всъщност игра без ортодоксална " деветка " през миналите два сезона, Делап получи късмет да блесне, отбелязвайки брилянтен гол при дебюта си против Борнемут в Carabao Cup. Той е различен състезател, за който постоянно идват оферти за привличане чартърен.

Ший Чарлз

Все още не е дебютирал за първия тим на първенците, само че 18-годишният състезател към този момент има три мача за националния отбор на Северна Ирландия в Лигата на нациите. Роденият в Манчестър Чарлз подписа първия си професионален контракт през юли 2021 година и стана постоянен състезател на дубъла. Той играе най-вече като отбранителен полузащитник, само че се оправя добре и на други позиции. Тийнейджърът от дълго време тренира с мъжете и чака шанса си.

Оскар Боб

Никой състезател не натрупа повече игрови минути по време на сполучливата акция на дребните " жители " във Висша лига 2 от 18-годишния норвежки юношески национал. Боб е крило със мощен ляв крайник, който избира да играе отдясно. Още не е записал дебют за мъжете, само че това се обрисува да се случи доста скоро.

През предишния сезон юношеските тимове на Манчестър Сити реализираха огромни триумфи, което акцентира качеството на академията на първенците. Португалското крило Карлос Борхес е доста забавен футболист, който има 23 гола и 22 асистенции в единствено 28 мача за отбора под 18 години.

Друго динамично и ловко крило е Адедире Мебуде, който също притегля вниманието, до момента в който Тай Содже означи 20 попадения в 29 мача. Джош Адам, Нико О`Райли, Рико Луис и Киан Брекин са други от гениите на Сити, които си заслужава да бъдат упоменати.

Материал на webcafe.bg
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР