Английски милионер-земевладелец не завеща нищо на дългогодишната си партньорка, която

...
Английски милионер-земевладелец не завеща нищо на дългогодишната си партньорка, която
Коментари Харесай

Милионер не завеща нищо на съпругата си, но съдът поправи това

Английски милионер-земевладелец не завеща нищо на дългогодишната си партньорка, която бе избавена от беднотия, откакто арбитър пренаписа наследството.
Уинфорд Ходж на 94 година и Джоан Томпсън (79 г.) живели като мъж и жена в продължение на 42 години, преди неговата гибел през предходната година.
Състоянието на 94-годишния мъж се прави оценка на 1.5 млн. паунда (2.1 млн. долара) при гибелта му. Той обаче избрал да завещае всичко на двама наематели, които се държали благо с него в последните години от живота му и оставил брачната половинка си без пукнат грош.
В писмо, приложено към наследството, Ходж, който имал плантация и парк за мобилни жилища в Амрот, Пемброукшир, заявявал, че не желае брачната половинка му Джоан или четирите й деца да наследят нищо от неговото положение.
Той определял брачната половинка си като " в положително финансово положение ", макар че тя разполагала единствено с 2 500 паунда (3 540 долара) в банката.
След гибелта му Джоан била принудена да живее на помощи и в старешки дом, макар че желала да се върне в фамилното имение, където имала другари в парка с мобилни жилища.
Съд в Англия обаче пренаписва наследството на заможния предприемач, като дава на госпожа Томпсън дребна къща на стойност 225 000 паунда (318 400 долара) в фамилното имение.
Според съда, Ходж не постъпил отгворно по отношение на дългогодишния си сътрудник.
Съдията също по този начин определил изказванието на Ходж, че брачната половинка му няма потребност от финансова поддръжка като " неточност ".
Освен къщичката, Джоан ще получи и близо 190 000 паунда (269 000 долара) в брой.
Покойният й сътрудник, който страдал от рак на простатата, направил повече от 10 завети преди гибелта си.
В болничното заведение преди да почине Ходж споделил на Джоан " да не се тормози, тъй като ще се погрижат за нея ", съгласно съда.
В последното си наследство той обаче избрал да остави всичко на наемателите Карла Евънс и Агон Бериша, които му помагали през последните години от живота му.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР