Англия, Уелс и други европейски държави водят преговори за това

...
Англия, Уелс и други европейски държави водят преговори за това
Коментари Харесай

Англия, Уелс и още държави в преговори за носенето на OneLove ленти

Англия, Уелс и други европейски страни водят договаряния за това дали капитаните на националните им тимове да продължат с носенето на лентата OneLove по време на Световното състезание в Катар, оповестява bbc.

Капитаните на девет народи, в това число Хари Кейн от Англия и Гарет Бейл от Уелс, възнамеряваха да носят лентата, с цел да предизвикват разнообразието и приобщаването.

Те обаче са получили предизвестие от чиновници на ФИФА, че носенето на лентата би било нарушаване на разпоредбите. Същевременно капитаните ще бъдат глобени с проявлението на жълт картон.
 Хари Кейн, Нойер, Ван Дайк и Бейл застрашени с жълти картони още от съблекалнята Хари Кейн, Нойер, Ван Дайк и Бейл застрашени с жълти картони още от съблекалнята
Днес Англия стартира своето присъединяване на Мондиала против Иран в 15:00ч., само че към момента не е ясно дали Футболната асоциация (ФА) ще се откаже от проектите си Кейн да носи лентата на соята ръка.

Тази седмица основният изпълнителен шеф Марк Булингам сподели пред BBC Sport, че ФА е подготвена да бъде санкционирана, само че не и да понесе наказване за своя капитан посредством жълт картон.

Ноел Муни, основен изпълнителен шеф на Футболната асоциация на Уелс пък съобщи, че ще „ търси обяснение на обстановката “ от ФИФА.

„ Искаме да го създадем, само че въпросът е в развой на разискване “, показа Муни преди дуелът на Уелс със Съединени американски щати през днешния ден. 

В събота ФИФА започва своя лична самодейност с капитански ленти в партньорство с три организации на Организация на обединените нации.

Капитанските ленти ще включват друга обществена акция за всеки кръг от конкуренцията, в това число #NoDiscrimination, #SaveThePlanet, #ProtectChildren, #EducationForAll и #BeActive.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР