Англия спечели първия си мач за годината, побеждавайки Швейцария с

...
Англия спечели първия си мач за годината, побеждавайки Швейцария с
Коментари Харесай

Англия обърна Швейцария на Уембли

Англия завоюва първия си мач за годината, побеждавайки Швейцария с 2:1 на “Уембли” в другарска среща. Гостите поведоха с попадение на Емболо в 22-ата минута, а Люк Шоу изравни в края на първото полувреме. Хари Кейн донесе успеха на британците от дузпа в 78-ата минута.

Срещата стартира като за контрола - с постепенно движение. Първата заплаха пристигна след пробив на Галахър, само че неговият удар бе блокиран. В 22-ата минута Швейцария поведе на “Уембли”. Отлично центриране на Шакири бе засечено с глава от Емболо. В този интервал гостите преобладаваха, удар на Шакири бе отклонен, а Фабиан Фрай бе покрай попадение, само че Пикфорд сподели ослепителен инстикт и отклони топката в гредата.

Тимът на Саутгейт не създаваше съвсем нищо, само че се оживи към края на полувремето. Фил Фодън прати топката в наказателното поле, а Уокър-Питърс заби топката в гредата. Попадение нямаше да бъде зачетено, защото бе вдигната засада. Шакири за малко да означи гол непосредствено от ъглов удар, само че топката се удари в гредата, а Емболо не бе прецизен при добавката.

Англичаните съумяха да изравнят в самия завършек на първото полувреме с помощта на неточности в отбраната на противника. Изчистване на Фрай бе пресечено от Уокър-Питърс, който отклони към Галахър. Халфът на Кристъл Палас откри Шоу на границата на наказателното поле и той прати топката в мрежата. Така първата част приключи наедно, макар преимуществото на гостите.

След почивката британците бяха малко по-добре в предни позиции. Хари Кейн имаше опция, откакто бе изведен от Галахър самичък против вратаря, само че не съумя да го преодолее. Изстрел на Бен Уайт пък мина над вратата. Англия получи дузпа, откакто Цубел отклони топката с ръка. След разглеждане с ВАР наказателният удар бе отсъден, а Хари Кейн бе прецизен от бялата точка в 78-ата минута.

В друга контрола, играна през днешния ден, Ирландия и Белгия приключиха при резултат 2:2.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР