Андрей Рубльов се присъедини към най-престижния клуб на тенисистите от

...
Андрей Рубльов се присъедини към най-престижния клуб на тенисистите от
Коментари Харесай

Рубльов най-после се присъедини към Мастърс шампионите

Андрей Рубльов се причисли към най-престижния клуб на тенисистите от АТР - този на “Мастърс ” първенците.

Руснакът завоюва трагичен и завладяващ край в Монте Карло против Холгер Руне с 5:7, 6:2, 7:5 за 2 часа и 36 минути игра.

Рубльов до момента беше прочут като “краля на АТР 500 ”, тъй като купите му идваха в конкуренциите от тази категория, а до момента не се беше представял на същото равнище в “Мастърс ” или “Големия шлем ”.

Няколко пъти в хода на мача самодейността се прехвърляше сред двамата тенисисти и феновете видяха както феноменални осъществявания, по този начин и извънредно разочароващи - изключително от позиция на Руне. Той имаше надзор върху събитията няколко пъти, само че самичък стана проектант на неуспеха си във втория и третия сет, а даже и още веднъж заслужи освирквания на публиката с необузданите си прояви.

Пътят на Рубльов към трофея въобще не беше лек, тъй като той се нуждаеше от трисетови победи против Жауме Мунар и Тейлър Фриц, а в другите си два мача мина през тайбрекове - против Карен Хачанов и Ян-Ленард Щруф. Нервните прояви на руснака обаче отсъстваха през актуалната седмица, което може да се счете за положително развиване в държанието му на корта и надлежно причина за трупане на още “Мастърс ” купи.

Рубльов е и първият руснак с купа от най-високата категория на АТР на клей от 1990-а насам, когато това направи Андрей Чесноков.

Руне можеше да е повторен “Мастърс ” първенец още преди да навърши 20, само че не можа да се оправи с напрежението от водещата си позиция в резултата и на самия корт. Редуването на непредизвикани неточности и чудесни удари натежа в негов ущърб към края, като той по този начин и не можа да издържи душевен на отговорността да приключи сполучливо мача.

Все отново, 19-годишният датчанин ще бъде с нов персонален връх за ранглистата от идната седмица, когато ще заеме седмото място. Рубльов остава шести, само че редуцира изоставането си от петия Стефанос Циципас на малко под 1000 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР