Анализаторите на ISW /Институт за изучаване на войната/ отбелязват, че

...
Анализаторите на ISW /Институт за изучаване на войната/ отбелязват, че
Коментари Харесай

Путин ползва Хамас срещу Украйна

Анализаторите на ISW /Институт за проучване на войната/ означават, че Кремъл към този момент е употребявал и евентуално ще продължи да употребява офанзивите на Хамас против Израел за осъществяване на осведомителни интервенции, ориентирани към понижаване на поддръжката и вниманието на Съединени американски щати и Запада към Украйна.

Кремъл ускори няколко осведомителни интервенции след офанзивата на Хамас против Израел на 7 октомври, като най-много упрекна Запада, че подценява споровете в Близкия изток в интерес на поддръжката на Украйна.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев сподели, че Съединените щати и техните съдружници би трябвало да се „ заемат “ с работата по „ палестинско-израелско контролиране “, а не да се „ намесват “ в работите на Руската федерация и да дават военна помощ на Украйна.

Руското външно министерство упрекна Запада в блокиране на напъните на нужния „ квартет “, състоящ се от Руската федерация, Съединените щати, Европейския съюз и Организация на обединените нации, което докара до ескалация на насилието, обвинявайки Запада за сегашната войска дейности в Израел.

Експертите споделят, че тези разкази на Кремъл са ориентирани към западната публика, с цел да подкопаят военната поддръжка за Украйна, пробвайки се да деморализират украинското общество с аргумента, че Украйна ще загуби интернационална поддръжка. Те също се стремят да убедят съветската локална аудитория, че интернационалната общественост ще пренебрегне военните старания на Украйна.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР