Анализатори от Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) публикуваха

...
Анализатори от Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) публикуваха
Коментари Харесай

ОПЕК: Не бързайте да отписвате колите с ДВГ

Анализатори от Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) разгласиха дълготрайна международна петролна вероятност, която преглежда развиването на петролната промишленост до 2045 година Според тяхната прогноза електрическите коли ще продължат дейното си разгръщане на пазарите и след към 12 години, до 2035-а, всеки 10-ти автомобил в света ще бъде електрически. След още 10 години броят на електрическите транспортни средства ще се усили до 540 милиона броя, само че това ще им разреши да заемат единствено 22 % дял от международния авто парк.

Според прогнозите на ОПЕК международният дял на колите, работещи с гориво от природен газ, също ще се усили. Техният брой ще се утрои до 2045 година, от 33 милиона предходната година до 115 милиона. Въпреки това, не всички типове „ чисти “ коли ги чака такова развиване: специалистите считат, че колите с водородни горивни кафези ще останат новобранци заради високата цена и неналичието на водород.

`ОПЕК:

Въпреки екологичните начинания, транспортните средства с мотори с вътрешно горене ще не престават да преобладават в международния автопарк, даже и след 22 години. Така до 2045 година делът им ще бъде 73 %. Класическите коли ще губят позиции на пазара, само че това ще става доста постепенно, а търсенето на електрически автомобили ще продължи да пораства, само че също не с мечтаните от мнозина темпове. Що се отнася до общия брой коли в света, до 2045 година той ще нарасне към 1.7 пъти - до 2.5 милиарда автомобила.

Според резултатите от първото полугодие на тази година продажбите на електрически коли и хибриди възлизат на 4.3 милиона единици, което е с 62% повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Глобалният резултат на колите с мотори с вътрешно горене е намалял с 16 %. А, в случай че продажбите на електрически транспортни средства продължат да порастват с такива темпове, просто няма да има задоволително потенциал на мрежата за всички, притесняват се европейски специалисти още преди енергийната рецесия. Така, че не бързайте да отписвате колите с ДВГ.
`ОПЕК:

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР