Анализатори от банката Bankinter са песимисти по отношение пазара на

...
Анализатори от банката Bankinter са песимисти по отношение пазара на
Коментари Харесай

Имотите ще поевтинеят с 9% до края на годината

Анализатори от банката Bankinter са песимисти по повод пазара на недвижими парцели в Испания до края на настоящата година. Вече има действителен спад в цената на квадратен метър жилищна повърхност от 5%, а до края на годината към тях ще се прибавят още 4%. За 2021 година поевтиняването ще е 5%. Възстановяването на пазара ще стартира най-рано през 2022 година Още през април Bankinter предвидиха 6% намаляване в границите на две години.

При някои случаи понижението може да е още по-силно. Така да вземем за пример, в скъпите квартали на огромните градове анализатори чакат спад от 10%.

По отношение динамичността на покупко-продажбите, специалистите предвиждат, че за настоящата година те ще спаднат с 35%, заради ниската интензивност, която се чака в остатъка до края на годината.

Също по този начин известността при отдалечената работа и електронната търговия по време на пандемията от корованируса ще докара до спад в запълняемостта и наемните равнища на офисите и комерсиалните центрове. Ниската туристическа интензивност ще повлияе на хотелския сегмент, който ще се възвърне чак през 2023 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР