Анализ на Гордън Корера, Би Би Си: Първоначалните политически планове на

...
Анализ на Гордън Корера, Би Би Си:
Първоначалните политически планове на
Коментари Харесай

Русия готви публични екзекуции в Украйна

Анализ на Гордън Корера, Би Би Си:

Първоначалните политически проекти на Русия за Украйна наподобява са се объркали, тъкмо както военните.

Този неуспех обаче поражда опасения за това какви тактики може да реши да употребява Русия. Представители на европейското разузнаване предизвестяват за по-репресивни тактики. В продължение на години съветската работа за сигурност, ФСБ, се пробва да вербува мрежи от сътрудници в Украйна, които могат да бъдат активизирани, когато стартира нашествието. Очакваше се те да се опитат да завладяват основни институции.

Но очакванията за някакъв бърз прелом избледняха. Това може да се дължи на прекомерно оптимистични прогнози за размера и качествата на мрежите под прикритие, както и на неспособността да се оцени силата на украинската опозиция.

Това слага Москва в позицията да преразгледа своите политически и военни проекти. ФСБ ще дава отговор за налагането на политическата власт в градовете, до момента в който задачата на военните е да ги превземе. Европейските служби предизвестиха за тактиките, които Русия може да употребява, до момента в който се стреми да потуши съпротивата във всички градове, над които открива надзор.

„ Руските чиновници обмислят нападателни ограничения за угнетяване на евентуалните митинги и опозиция “, сподели източник пред Би Би Си. „ Тези ограничения включват принудителен надзор на тълпата, репресивно задържане на уредниците на митинга и вероятно обществени изтезания за въздържане на украинските протестиращи “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР