Амстердам ще увеличи местния туристически данък през следващата година, изстрелвайки

...
Амстердам ще увеличи местния туристически данък през следващата година, изстрелвайки
Коментари Харесай

Амстердам въвежда най-високия туристически данък в Европа

Амстердам ще усили локалния туристически налог през идната година, изстрелвайки се в челото на класацията на дестинациите с най-високи туристически такси в Европа, оповестяват.



Данъкът ще скочи до 12.5 % през 2024 година, съгласно локалните управляващи, одобрили мярката във вторник. Той ще важи за нощуващите в града пасажери, както и за пътуващите с круизни кораби.

Заместник-кметът по финансите Хестър ван Бюрен показва, че по този метод посетителите ще подкрепят бюджета на града, което ще му разреши да се оправи с последствията от несъразмерния туризъм и да насочи спомагателни запаси към поддържане на непорочност и решение на проблеми в кварталите.

На процедура туристите ще заплащат междинен налог от 21.80 евро на вечер за стая съссредна ценаот 175 евро. Това е нарастване от €15.25 на вечер. Данъкът за круизните пасажери също скача от 8 на 11 евро на човек дневно.

„ Туристическият налог ще бъде повишен, с цел да финансира спомагателните разноски, тъй че посетителите да имат по-голям принос за града “, показват градските управляващи. „ Това ще помогне за справяне със свръхтуризма и значи, че финансовата тежест за жителите на Амстердам няма да се усили. “

Решението за повишение на туристическия налог е част от напъните „ за облекчение на натиска върху жителите, доколкото е допустимо в тези времена на финансови провокации “, като е предпочетено пред растеж на таксите за парцели и паркиране.

Новото нарастване значи, че Амстердам остава градът с най-голям туристически налог в Европейския съюз, съгласно DutchNews. Таксата е четвъртата най-голяма в международен мащаб, съгласно Ван Бурен, представен от T+L.

Хонолулу, да вземем за пример, начислява 10.25 % хавайски „ налог за преходно настаняване “ плюс спомагателна такса от 3 % за града.

Но Амстердам не е самичък в търсенето на нараснали доходи от посетителите.

Исландия възнамерява да събира нов налог за туристите, с цел да поддържа задачите си за резистентност, а Венеция вкарва такса за еднодневни екскурзии през идната година в допълнение към налога, който към този момент начислява на гостите, нощуващи в града.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР