Американското говеждо е най-доброто в света. В това е убеден

...
Американското говеждо е най-доброто в света. В това е убеден
Коментари Харесай

Особености на говеждото, произведено в САЩ

Американското говеждо е най-хубавото в света. В това е уверен шеф-готвачът Джон Кадю, който от години работи таман с това месо, въпреки самият той да е канадец. Той идва в София от Банкок, където го е отвела специалността, с цел да показа на българската аудитория продукта. То бе на особено събитие в кулинарната академия на " Метро ", в наличието на посланика на Съединени американски щати, Херо Мустафа.

Обясни, че в Европа се внася месо единствено от нетретирани с хормони животни, които се обработват настрана в кланиците, където не се позволява да има контакт с отглеждани по различен метод животни. Разказа, че нетретираните с хормони животни са по-дребни и с към 30 кг по-леки от другите.

По данни на Експортната федерация U. S. Meat тази стратегия е в деяние от 1999 година след съглашение сред Съединени американски щати и Европейски Съюз.

Обикновено животните се отглеждат сред 18 и 22 месеца преди да бъдат заклани, с цел да имат най-крехко месо. Ориентир обаче е не толкоз възрастта в месеци колкото това да нямат поникнали зъби и хрущялът да не е почнал да се трансформира в костно вещество.

 Особености на говеждото, създадено в Съединени американски щати
© Велко Ангелов

Готвачът описа, че доста значимо за това месото да е нежно е при развъждането им животните да не са подложени на стрес и да са убити хуманно. Ако това не е по този начин, месото става жилаво, без значение какъв брой добре и с какви техники е било приготвено.

По-голямата част от процеса на зреене на месото (независимо дали за задачата се употребява суха или технология с мокрене) е през първите 14 дни, а най-хубава чупливост се реализира на 28-ия ден. Кадю уточни, че срокът на валидност на месото е 120 дни, което се реализира с високата хигиена на обработка.

Обясни, че е обикновено, когато се извади от опаковката да има лек аромат, който се дължи на това, че дълго време е било в опаковка дружно с кръв. Аз бих го оставил в хладилника да престои 24 часа без опаковка преди да го поднасям, уточни той.

Показа разликите в транжирането на говеждото в Европа и в Съединени американски щати и показва по какъв начин би трябвало да наподобява положителното парче - по какъв начин са ситуирани в него мазнините, т.е. по какъв начин е мраморирано - признак за високо или ниско качество, което професионалните готвачи разпознават.

 Златисто-кафяво и вкусно - на тези условия би трябвало да дава отговор добре приготвеното говеждо, по описанието на началник Кадю.
© Велко Ангелов

Златисто-кафяво и вкусно - на тези условия би трябвало да дава отговор добре приготвеното говеждо, по описанието на началник Кадю.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР