Технологиите се развиват, а с тях се променя и начинът,

...
Технологиите се развиват, а с тях се променя и начинът,
Коментари Харесай

Защо маркетингът през съдържание е толкова успешен

Технологиите се развиват, а с тях се трансформира и методът, по който хората получават и усвояват информацията. Липсва публична статистика, само че по калкулации на специалисти всекидневно сме обект на сред 6000 и 10 000 разнообразни рекламни послания. Те идват до нас през разнообразни канали - обществени мрежи, телевизия, уеб страници, радио, билбордове, вестници, магазини, имейл, филми, сериали, пощенски кутии, плакати. Огромната част остават невидяни, нечути и неразбрани. Вечният въпрос пред маркетинг и информационните експерти е по какъв начин да се притегли вниманието на таргет аудиториите, да се задържи и да се построи връзка сред клиентите и марката. Едно от решенията, което от ден на ден се постанова, а в последните години се утвърди като независима дисциплинираност, е content marketing - маркетингът през наличие. Част от маркетинг микса, от чийто инструментариум се възползват специалисти в региона на маркетинга, продажбите, връзките, че даже и политиците.

 Защо маркетингът през наличие е толкоз сполучлив

Важността на маркетинга през наличие по света нараства с всяка минала година, а по какъв начин се трансформира този пазар в България? Кои са най-използваните формати за наличие, най-популярните платформи за разпространение, какъв бюджет отделят родните компании за производството и рекламата му? С намирането на отговорите на тези и редица други въпроси за втора поредна година се заема STORiO.

и имате опция да сте измежду първите, които ще получат обобщение с резултатите от него.

Защо маркетингът през наличие се оказва по този начин сполучлив? Това е по този начин, тъй като историите не престават да ангажират аудиториите и да провокират дейности и усеща. Хората обичат да отделят от скъпото си време за четене, гледане на филми и видеоклипове, а фирмите се възползват от това и се пробват да привлекат вниманието на целевите си публики, като основават наличие, което резонира с техните потребности. Въпреки че маркетингът през наличие може да не е най-бързият метод за марките да усилят приходите си, качественото наличие въздейства на решението за покупка повече от всяка друга употребена техника. Съдържание като блогове, имейли, изображения, инфографика и видеоклипове може да изясни на понятен език бизнес офертите и комплицираните артикули и услуги, да потвърди бизнес експертизата и да завоюва лидерска позиция за марката. Да не приказваме за опцията целевата публика да ни открие през търсачките или обществените медии.

 Защо маркетингът през наличие е толкоз сполучлив

Според резултатите от миналогодишното изследване най-популярният формат за маркетинг през наличие в България е текстовият. Него употребяват 78,4% от участвалите.

На второ място участниците слагат видеоформатите (65,9%), а нюзлетърите и
бюлетините са на трето място с 65.9%.

Близо половината разчитат на образни формати, прессъобщения и събития.
Най-слабо употребявани са whitepapers, указатели, цифрови упътвания, доклади и приложения.
Близо 40% от фирмите сътрудничат с инфлуенсъри и употребяват инфографики, а всяка трета залага на изследвания, партньорства с други марки, анкети, разбори, конференции, безвъзмездни онлайн и присъствени курсове, изследвания.
Всяка четвърта компания пък основава наличие, което е извънредно налично единствено за клиенти и уебинари.
Подкастите, цифровите книги, както и платените онлайн или присъствени курсове са в арсенала на всяка четвърта компания.
Едва 3.4% декларират, че не основават никакво наличие.

Каква е обстановката на пазара ни тази година? Очаквайте резултатите от, в което можете да се включите и вие. Всички участници в изследването могат да получат обобщение от резултатите преди всички.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР