Професионалната история на Иванка Георгиева може да бъде описана накратко

...
Професионалната история на Иванка Георгиева може да бъде описана накратко
Коментари Харесай

Иванка Георгиева: Всяко общество трябва да измине пътя си, за да се обърне към устойчивата мода

Професионалната история на Иванка Георгиева може да бъде разказана в резюме като сбъдване на американската фантазия в дизайна. Художник по обучение, тя отпътува за Съединени американски щати, откакто печели " Зелена карта ".

" Когато отидох в Съединени американски щати, търсех промишленост, в която да употребявам умеенето си да рисувам, промишленост, която да ме води ", изяснява Иванка. И до момента в който се ориентира коя да е тя, инцидентно се среща с българка - учител в Академия по изкуствата в Сан Франциско, която я подканва да подаде портфолиото си в образователното заведение и да се яви на изявление за кандидатстване. Малко откакто го прави, Иванка е призната в магистърската стратегия за текстил на един от най-престижните университети, като стартира образованието си още от самото му начало, равнище А1, с цел да го приключи впечатляващо, а магистърската стратегия да се окаже повратен миг за кариерното и личностното й развиване.

Заради триумфите си тя е определена да показа своя сбирка в Седмицата на модата в Ню Йорк. Именно там е видяна от марката DVF на емблематичната дизайнерка, човеколюбец и създателка на роклята вид " прегърни ме " Даян декор Фюрстенберг. Георгиева стартира като стажант в компанията в Ню Йорк, а няколко месеца по-късно е наета да работи в подразделението на високия клас спално долни дрехи на марката. " Самата Даян декор Фюрстенберг взе участие във всяка стъпка от процеса по основаване на сбирка - от избиране на материали, през цветовете, до опаковката. Работихме един до друг с нея ", спомня си тя.

Кариерният й път по-късно минава и през марката Zac Posen. Страстта на Иванка Георгиева към модата продължава и до през днешния ден, към този момент работейки от България за марки като Chopova Lowena и Cravings by Chrissy Teigen.

Иванка Георгиева е посетител във видеокаста " Мода с бъдеще " този месец.

В специфичния план - поредност на Storio, подсилен от Remix, ви срещаме с съумели българи на международната фешън сцена, които са познати повече в чужбина, в сравнение с в България. Във видео- и аудиопоредицата ни те описват за професионалния си път, научените уроци, срещите с фешън величия и по какъв начин желаят да се развие стилната промишленост в бъдеще.

Иванка Георгиева е бранител на устойчивата мода и има вяра, че всеки бранд би трябвало да мисли за опазването на околната среда, било то през потреблението на екологични фибри или конец в облеклата или посредством преработването на остарели платове и текстил. " Виждала съм мои платове да се продават за преизползване в магазин за дизайнерски артикули в Лос Анджелис, както и мои облекла в първокласни базари за втора ръка ", добавя Георгиева.



Във видеокаста дизайнерката на текстил приказва с водещата Сирма Пенкова и за:
Зрителите и слушателите на поредицата " Мода с бъдеще ", подкрепена от, могат да се възползват от спомагателна еднократна отстъпка от 30% с код MODA30 за извършване на покупки от уеб страницата и да обновят стила си с чиста съвест за бюджета си и за природата.

Очаквайте идващите епизоди на видеокаста " Мода с бъдеще ", в които ще си приказваме с още съумели българи на международната фешън сцена, измежду които фотографи, стилисти, дизайнери и гримьори.

Епизодите може да следите в каналите на видеокаста в YouTube, Фейсбук, Soundcloud, Apple Podcasts, Гугъл Podcasts, Spotify.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР