Американският център за стратегически и международни изследвания CSIS разкри къде

...
Американският център за стратегически и международни изследвания CSIS разкри къде
Коментари Харесай

КАРТА разкрива къде са руските наемници по света

Американският център за стратегически и интернационалните проучвания CSIS разкри къде са работили частни съветски армии в последните 6 години.

Картата на CSIS демонстрира, че през 2014 година съветските наемници са се появили в Украйна, Сенегал, Конго и в Шри Ланка. През 2015та – в Либия и Сирия, а идната година — в Азербайджан, Сърбия и Индонезия.

През 2017 година частните бойци са работили в Таджикистан, Ирак, Египет, Судан, Чад и Венецуела, през 2018-та – в Афганистан, Йемен, Зимбабве, Бурунди, Мозамбик, Гвинея Бисау, Мадагаскар и Коморските острови. Миналата година към техните услуги са прибегнали Мали, Нигерия и Конго, а тази - Гвинея.

Русия неведнъж е упреквана в потреблението на наемници в разнообразни страни. Става дума най-много за „ Вагнер “ — неофициална военна войска, която се свързва с петербургския милиардер Евгени Пригожин, прочут и като „ готвачът на Путин “. Наемниците му вършат услуги по застраховане на сигурността в доста страни в Африка.

Именно с тези бойци стана и абсурда в Беларус, когато Лукашенко проплака дни преди изборите, че съветският президент Владимир Путин е решил да го убие, защото в Минск се оказаха тридесетина наемници. После обаче стана ясно, че те са пътували за Африка, само че са изпуснали самолета, а Лукашенко с половин уста се извини на Кремъл.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР