Американският технологичен гигант Майкрософт откри тайно център за разработка на

...
Американският технологичен гигант Майкрософт откри тайно център за разработка на
Коментари Харесай

Тайно откриха център за разработка на чипове в Израел

Американският софтуерен колос " Майкрософт " откри скрито център за разработка на чипове в израелското си дъщерно сдружение, съобщи организация БГНЕС.

Новият център уголемява активността си посредством набиране на нови инженери за разработка на чиповете. Проектът е стартирал преди към година и половина, само че за съществуването му към момента не е обявено, написа израелският " Харец ". Чиповете, които " Майкрософт " ще създава в Израел, са предопределени да ускорят мрежите в центровете за данни, с които се ръководи облачната услуга на компанията " Azur ", оповестява израелският вестник.

Преди към година и половина " Майкрософт " отвори нови офиси в Хайфа, с цел да създаде тези чипове. В новото поделение работят софтуерни и хардуерни инженери, които преди са работили в Intel, IBM, Apple и Broadcom. Основният фокус на новия отдел е мрежата и съхранението на данни.

Други високотехнологични компании също са нараснали вложенията в производството на чипове в Израел, който сега се смята за главен център в региона на чиповете като цяло, т.е. чипове, предопределени за работа в мрежа. През март Гугъл откри нов център за разработка на чипове в Израел, ръководен от Ури Франк, някогашен топ чиновник на Intel. " Майкрософт ", както и други софтуерни компании като Apple, Гугъл, Amazon и Фейсбук, се пробват да разработят свои лични чипове за сървърни компании и да спрат да ги набират от други компании като Intel.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР