Американският президент разговаря по телефона с израелския премиер Американският президент

...
Американският президент разговаря по телефона с израелския премиер Американският президент
Коментари Харесай

Байдън: Нетаняху не е против всички възможни решения за палестинска държава

Американският президент беседва по телефона с израелския министър председател
Американският президент Джо Байдън сподели, че е разговарял по телефона с израелския министър председател Бенямин Нетаняху за вероятни решения за основаване на самостоятелна палестинска страна, намеквайки, че сходен вид може да включва основаване на една демилитаризирана страна, съобщи Ройтерс.

Телефонният диалог на Байдън с Нетаняху бе първият от съвсем един месец, заяви Белият дом, отбелязвайки, че съществена тематика на разискване е била продължаващата израелска атака в Газа.

Говорителят на Съвета за сигурност към Белия дом, Джон Кърби, сподели пред публицисти, че се опитвал да съгласува телефонния диалог " от много дълго време " и отхвърли той да се е състоял в отговор на изявлението на Нетаняху в четвъртък, в което израелският министър председател се опълчи на основаването на такава палестинска страна, която да не подсигурява сигурността на Израел.

Попитан дали решението за две страни е невероятно до момента в който Нетаняху е на власт Байдън сподели: " Не, не считам по този начин ".

Изказвайки се пред публицисти след среща с американски кметове Байдън сподели, че Нетаняху не се опълчва на безусловно всички разновидности на решение посредством основаване на две страни и че съществуват разнообразни вероятни варианти, отбелязвайки, че някои страни членки на Организация на обединените нации не разполагат с въоръжени сили.

Ключовият член на военния кабинет и някогашен шеф на Генералния щаб на израелската войска - Гади Айзенкот, се опълчи на тактиката за " цялостна победа " над " Хамас ". Той прикани виновните лица да " кажат " истината и прикани за привикване на избори, които да върнат публичното мнение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР