Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че министърът на околната среда

...
Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че министърът на околната среда
Коментари Харесай

Тръмп уволни министъра на околната среда на САЩ

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че министърът на околната среда на Съединени американски щати Скот Пруит напуща поста си. Пруит беше замесен в серия кавги, свързани с метода му на живот и потребление на обществени средства.
" Приех оставката на Скот Пруит от поста му отпред на Агенцията за отбрана на околната среда (ЕPA) ", заяви Тръмп в Twitter. Това деяние поставя завършек на месец спекулации към някогашния основен прокурор на щата Оклахома, разяснява БГНЕС.
Облаците към главата на Пруит се сгъстиха, откакто излезе информация, че е наел постройка от енергиен лобист при извънредно удобни за себе си условия. Заради това EPA в този момент е разследвана за най-малко една дузина случаи на вероятно непозволено разходване на средства.
Репутацията на Пруит
Изданието WhoWhatWhy разкри в собствен материал, че тъкмо Пруит работи извънредно спорно като държавен чиновник. Според Елизабет Саутърленд, която е била шеф на звеното, занимаващо се с водата в Агенцията по запазване на околната среда, Пруит преднамерено е трансформирал параметрите на така наречен Акт за чистата вода, тъй като е считал, че рекомендациите, записани в него, са прекомерно скъпи за осъществяване. Когато се оказало, че числата споделят друго, Пруит наредил от сметката да отпаднат индикаторите, които демонстрират изгодата от опазване на естествените мочурища за чистата питейна вода. Заради това Саутърленд напуща поста си, защото не желае да продължи да работи под управлението на Пруит.
Отделно, съгласно Андрю Бергман, който е шеф в плана за онлайн интеграция на фондация Sunlight, откогато Пруит е на поста си, е станало доста по-трудно да се намира информация в основания по времето на Обама уебсайт за климатичните промени. Оказва се, че постоянно няма достъп до информация поради механически неуредици.
WhoWhatWhy е план на проверяващия публицист Ръс Бейкър. Той е дълготраен проверяващ публицист, работил за издания като Newsday и The New York Times, като е прочут с книгата си " Семейство от секрети ", отдадена на семейство Буш и хипотетичните връзки на Джордж Буш-старши със кавги като " Уотъргейт " и убийството на Джон Кенеди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР