Американският президент Доналд Тръмп, който е на държавно посещение във

...
Американският президент Доналд Тръмп, който е на държавно посещение във
Коментари Харесай

Борис Джонсън отказа среща с Тръмп, разговаряха по телефона

Американският президент Доналд Тръмп, който е на държавно посещаване във Англия, е имал през днешния ден 20-минутен диалог по телефона с Борис Джонсън, считан за любимец в конкуренцията за правоприемник на премиерката Тереза Мей, която даде обещание да подаде оставка на 7 юни, съобщи Ройтерс.

Джонсън е отклонил поканата за среща лице в лице с госта заради авансово стихотворец различен ангажимент, съгласно политическия редактор на телевизия Ай Ти Ви Робърт Пестън.

Преди да дойде във Англия, Тръмп обсипа Джонсън с похвали, като сподели, че някогашният кмет на Лондон и някогашен външен министър би приключил "много добра работа " като идващ министър председател.

Позовавайки се на източник, непосредствен до Джонсън, Пестън сподели, че Тръмп е предложил да се срещнат персонално. Джонсън обаче трябвало да участва на събитие с присъединяване на други кандидати от Консервативната партия за поста на Мей по-късно през днешния ден. Според същия източник диалогът сред Тръмп и Джонсън бил другарски и работлив.

Президентът на Съединени американски щати е изискал среща с английския министър на околната среда Майкъл Гоув, който също е измежду кандидатите за поста на премиерката Тереза Мей, съобщи ДПА, като се базира на Би Би Си.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР