Американският президент Доналд Тръмп е получил уверения, че в съвсем

...
Американският президент Доналд Тръмп е получил уверения, че в съвсем
Коментари Харесай

Тръмп е получил обещания за изграждането на нови пет автомобилни завода в САЩ

Американският президент Доналд Тръмп е получил уверения, че в напълно скоро време в Съединени американски щати ще стартира построяването на нови пет автомобилни завода, съобщи " Ройтерс ", като се базира на негово изказване. По време на тирада за данъчната промяна, произнесена в Индианаполис нощес, той подчертал, че на срещата на Организация на обединените нации предходната седмица е получил уверенията от водач на една от най-влиятелните страни в света.

Тръмп не е посочил името на водача и неговата страна. Подробности са били отказани и от Белия дом.

Агенция " Ройтерс " обаче напомня, че в границите на срещата на Организация на обединените нации американският президент е приказвал с японския министър председател Шинзо Абе и още 12 водачи на разнообразни страни. Сред тях не е била Ангела Меркел.

В последните месеци станаха известни проектите на няколко автомобилни компании за разширение на производството в Съединени американски щати, където сега е един от най-печелившите пазари за нови коли. През август " Тойота " и " Мазда " оповестиха инвестиция от 1.6 милиарда $ в общ нов цех. Миналата седмица пък " Тойота " разгласи присъединяване с 375 млн. $ в пет завода в страната, в които се създават хибридни задвижващи системи за коли.

Също предходната седмица немската компания " Даймлер " заяви, че ще похарчи 1 милиарда $, с цел да разшири производството в завода си в Тускалуса, Алабама. Парите ще се употребяват за произвеждане на акумулатори и електрически кросоувъри, като ще бъдат основани и над 600 работни места.

Планове за започване на произвеждане на електрически SUV модели в завода си в Тенесия имат и от " Фолксваген ".

През юни от БМВ оповестиха, че в техния авто цех в Южна Каролина ще бъдат назначени в допълнение 1000 служащи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР