Американският президент Доналд Тръмп е изправен пред преврат. Това заяви

...
Американският президент Доналд Тръмп е изправен пред преврат. Това заяви
Коментари Харесай

Стив Банън: Тръмп е изправен пред преврат

Американският президент Доналд Тръмп е изправен пред прелом. Това съобщи през днешния ден някогашният му консултант Стив Банън в изявление за Ройтерс, поради анонимната публикация във в. "Ню Йорк таймс ", която разказва опозиция в президентската администрация.

"Това, което наблюдавахме предишния ден, беше допустимо най-сериозно. Това е директна офанзива против институциите. Това е прелом, ясно? ", съобщи Банън при малко посещаване в Италия.

"Ню Йорк таймс " разгласява предходната седмица публикация от неизвестен почитан член на администрацията, който порицава "неморалността " на Тръмп и декларира, че доста от сътрудниците му усърдно работят "отвътре ", с цел да осуетят елементи от проектите му и "най-лошите му пристрастености ".

Според Банън последният случай, когато американски президент е бил предизвикван по подобен метод, е от времето на Гражданската война, когато военачалник Джордж Маккелън влиза в конфликт с президента Ейбрахам Линкълн.

"Това е рецесия. Страната е преживявала сходна рецесия само през лятото на 1862 година, когато военачалник Маккелън и високопоставени генерали, всички демократи в армията на Съюза, смятат, че Линкълн не е способен за главнокомандващ ", показва Банън.

Тръмп съобщи в петък, че министерството на правораздаването би трябвало да открие кой е създателят на публикацията, допълвайки, че това е въпрос на национална сигурност.

Банън бе уволнен от президента през август 2017 година, откакто влезе в конфликт с по-традиционно настроените съветници на Тръмп поради опитите да обвърже Републиканската партия с националистическата си икономическа стратегия.

"Има клика измежду републиканците, съгласно която Доналд Тръмп не е кадърен за президент на Съединени американски щати. Това е рецесия ", сподели той в Рим.

Той предизвести също по този начин прогресивните либерали в Демократическата партия като Бърни Сандърс да не изпитват удовлетворение от разтърсванията в Белия дом, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР