Американският президент Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за нов посланик

...
Американският президент Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за нов посланик
Коментари Харесай

Байдън предлага нов посланик на САЩ в България

Американският президент Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за нов дипломат на Съединени американски щати в България на мястото на Херо Мустафа, която е в България от 2019 година Това беше оповестено през вчерашния ден на уеб страницата на Белият дом. Сега номинацията на Байдън би трябвало бъде утвърдена от Сената.

Кенет Мъртън, роден през 1961 година, е член на Висшата дипломатическа работа с сан " кариерен министър ". Наскоро е бил краткотрайно изпълняващ длъжността шарже д'афер на посолството на Съединени американски щати в Хаити. Може да се похвали и с богата дипломатическа кариера. 

Преди това е бил основен заместник-помощник-секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо, а по-късно заема същия пост в Бюрото за световно ръководство на гениите. Освен това Мъртън е бил дипломат в Хърватия, в Хаити и заместник- изпълнителен секретар на Държавния департамент. 

Бил е бил дипломат в Хърватия от 2012 до 2015 година и дипломат на Съединени американски щати в Хаити от 2009 до 2012 година

Заеманите от него длъжности включват още: стопански консултант в американското посолство във Франция, изпълнителен помощник в Бюрото по стопански и бизнес въпроси на Държавния департамент и старши наблюдаващ в Оперативния център на Държавния департамент. 

Мъртън получава бакалавърска степен от Университета " Маями "  в Оксфорд, щата Охайо, а по-късно приключва магистратура в Американския университет във Вашингтон, окръг Колумбия, написа Българска телеграфна агенция. Носител е на голям брой награди, в това число Голям почетен кръст, присъден от държавното управление на Хаити за поддръжката му след земетресението през 2010 година

Мъртън владее хаитянски креолски, френски, немски и испански език.

Що се отнася до американския президент, той обиколи международните вести, само че по различен мотив. Вчера Джо Байдън даде първото си изявление за вечерно токшоу и това не мина без смях, неуместни въпроси и куриозни моменти. 

Джими Кимъл, хазаин на късното телевизионно предаване по телевизия BBC " Джими Кимъл онлайн "  изрази отчаяние от непреодолимите проблеми във Вашингтон и посъветва президента: " Мисля, че е време да започнете да крещите на хората! "

Байдън възрази на това и сподели, че страната към момента страда от последствията от пандемията. Той въпреки всичко посочи:

" Никога през живота си не съм бил по-голям оптимист. "

Кимъл бързо го парира с въпрос: " Защо сте подобен оптимист? Няма смисъл! "

Президентът изясни, че разпорежда очакванията си на младежите, които са " най-добре образованото потомство в американската история, с минимум предубеждения, което дава най-вече от себе си ".

" Това потомство ще промени всичко ", убеден бе Байдън. " Просто би трябвало да сме безапелационни, че няма да се откажем. "

Интервюто на президента беше записано през вчерашния ден следобяд в Лос Анджелис. Байдън е на посещаване в града по отношение на провеждането тази седмица на Срещата на високо ниво на Америките, на която участват водачите на страни от цялото полукълбо.

 

Продължава на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР