Американският президент Джо Байдън назова Денят Х, в който Русия

...
Американският президент Джо Байдън назова Денят Х, в който Русия
Коментари Харесай

Байдън назова Денят Х. Русия нахлува в Украйна?

Американският президент Джо Байдън назова Денят Х, в който Русия нахлува в Украйна. Това стана по време на видеоразговор с водачите на съюзничeски страни. Участниците в диалога показаха паника от скупчването на съветски войски към Украйна и обявиха предпочитание за дипломатическо решение на рецесията, съобщи Ройтерс, като се базира на Белия дом.

Лидерите " потвърдиха своята поддръжка за суверенитета на Украйна ", сподели Белият дом след видеоконферентния диалог, в който са взели участие канадският министър председател Джъстин Трюдо, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, френският президент Еманюел Макрон, немският канцлер Олаф Шолц, английският министър-председател Борис Джонсън и други.

В. " Политико " заяви, като се базира на осведомени източници, че в диалога Байдън е споделил, че Русия може да нападне Украйна на 16 февруари. Според изданието Вашингтон е уведомил своите съдружници, че сходно нахлуване може да бъде предшествано от ракетни удари и хакерски атаки.

Европейски представители, представени от вестника, обаче са споделили друго виждане. „ Ние имаме друго пояснение " на разследващите данни за датата 16 февруари, счита английски чиновник.

Двама дипломати от Европейския съюз са изразили още по-скептично мнение, като единият е декларирал, че " те към момента отхвърлят да одобряват това ".

По-рано американският консултант по националната сигурност Джейк Съливан съобщи, че вероятно нахлуване против Украйна може да стартира с удар по въздух и ракетни офанзиви.

Руското външно министерство не закъсня с реакцията. То разгласи, че западните страни благодарение на медиите популяризират погрешна информация, намеквайки че Русия може да възнамерява навлизане в Украйна, съобщи Ройтерс. Според министерството западните страни се пробват да отклонят вниманието от личните си нападателни дейности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР