Американският козметичен гигант „Revlon“ подаде молба за обявяване в несъстоятелност

...
Американският козметичен гигант „Revlon“ подаде молба за обявяване в несъстоятелност
Коментари Харесай

Ревлон“ подаде молба за обявяване в несъстоятелност

Американският козметичен колос „ Revlon “ подаде молба за оповестяване в неплатежоспособност след години на мощна конкуренция от страна на противници, фокусирани върху онлайн продажбите и проблемите във веригата за доставки, предава Агенция Франс Прес.

В правосъдно заявление, подадено късно в сряда, компанията инициира процедура за ръководство на задълженията си, които съгласно нея са сред 1 и 10 милиарда $. Revlon, известна с присъщите си лакове за нокти и червила, регистрира дълготрайни отговорности в размер на 3,3 милиарда $ през първото тримесечие.

" Днешното подаване на молба ще разреши на Revlon да предложи на потребителите си емблематичните артикули, които предлагаме от десетилетия, като в същото време ще обезпечи по-ясен път за бъдещия ни напредък ", съобщи в изказване основният изпълнителен шеф Дебра Перелман.

В Съединените щати глава 11, по която е подаден желае, известна като реорганизационен банкрут, разрешава на компаниите да се преструктурират, като в същото време са предпазени от кредиторите и не престават да работят.

Компанията съобщи, че чака да получи финансиране в размер на 575 млн. $ от своите кредитори, в случай че нейният банкрут бъде утвърден от съда.

Притежавана от милиардера вложител Роналд Перелман и ръководена от щерка му Дебра Перелман, Revlon регистрира чиста загуба от 67 млн. $ от януари до март.

Компанията, която включва в листата си марките Elizabeth Arden, Almay и Britney Spears Fragrances и работи допълнително от 150 страни, пострада от рецесията в международната верига за доставки и високата инфлация.

Освен това „ Revlon “ се сблъсква с все по-силна конкуренция, която понижава приходите през последните години. Компанията беше въвлечена в несъгласия през август 2020 година, когато Citibank разкри, че инцидентно е превела 900 млн. $ на няколко от кредиторите на Revlon. След това банката подаде тъжба против капиталов фонд, който отхвърли да заплати част от сумата, само че жалбата бе отхвърлена в съда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР