Американският концерн Facebook открива нова централа в Лондон днес, която

...
Американският концерн Facebook открива нова централа в Лондон днес, която
Коментари Харесай

Facebook отваря нова централа в Лондон

Американският тръст Фейсбук открива нова централа в Лондон през днешния ден, която ще сътвори 800 работни места в английската столица следващата година, осведоми Ройтерс.

Над половината от чиновниците в лондонския офис ще работят главно по компютърно и софтуерно инженерство, по тази причина той ще стане най-големият център на Фейсбук за този вид активност отвън Съединени американски щати.

В новата централа ще бъде ситуиран и първият " стартъп развъдник " (инкубатур за нововъзникващи сполучливи компании) на Фейсбук - LDN_LAB, който ще оказва помощ на нови компании да се включат в английския цифров бранш.

Фейсбук откри първия си лондонски офис преди 10 години и новите позиции ще усилят броя на чиновниците й във Англия до над 2300 към края на 2018 година.

Решението на Англия да напусне Европейски Съюз не обезкуражи Фейсбук, както и други американски колоси от сферата на цифровите технологии като Гугъл и Amazon, да уголемява активността си в Лондон. Социалната мрежа разгласи решението си да открие новата централа предходната година, малко откакто Гугъл заяви, че ще отвори нов център в града, където ще могат да работят общо над 7000 чиновници.

Новият офис на Фейсбук в лондонския квартал Уест Енд е планиран от известния проектант Франк Гери и е с повърхност 23 000 кв метра
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР