Американският журналист Тъкър Карлсън взе интервю на руския президент Владимир

...
Американският журналист Тъкър Карлсън взе интервю на руския президент Владимир
Коментари Харесай

Тъкър Карлсън се сблъсква с яростта на медиите заради интервю с Путин

Американският публицист Тъкър Карлсън взе изявление на съветския президент Владимир Путин. Реакцията е остра и сериозна.

Карлсън, закостенял анализатор и някогашен водещ на Fox News, който неведнъж е поставял под въпрос поддръжката за военните дейности в Украйна, разгласи във вторник вечерта проектите си да седне на масата с Путин. 

Във видеоклип, който до през днешния ден сутринта събра повече от 60 милиона гледания, Карлсън съобщи, че ще интервюира съветския президент, " тъй като това е наша работа. Ние се занимаваме с публицистика. Нашето обвързване е да осведомяваме хората ".

Монологът му, в който той порица западните медии и съобщи, че те не поставят старания да чуят гледната точка на Путин, провокира отпор от страна на американски и съветски негови сътрудници, отбелязва Politico.

" Много публицисти са интервюирали Путин, който също по този начин прави чести и необятно отразявани речи ", написа в Х Ан Апълбаум, американска журналистка и историчка.

" Интервюто на Карлсън е друго, тъй като той не е публицист, а пропагандист, с история на подкрепяне на автократи, които прикриват корупция ", добави тя.

Карлсън, който беше отхвърлен от Fox предходната година съобщи, че изявлението ще бъде оповестено " без редакция " и " не зад платена стена " на персоналния му уеб страница.

Днес представителят на Кремъл Дмитрий Песков удостовери, че изявлението към този момент се е състояло, само че не показа по кое време ще бъде излъчено.

Докато западните медии са създали десетки изявленията с украинския президент, Карлсън сподели, че " нито един западен публицист не си е направил труда да интервюира президента на другата страна в този спор ".

" Повечето американци нямат визия за какво Путин нахлу в Украйна и какви са задачите му в този момент. Те в никакъв случай не са чували гласа му. Това е неверно. "

Макар да е правилно, че той ще бъде първият американец, който интервюира Путин от началото на войната, публицистите от огромните издания побързаха да отбележат, че това не е заради липса на изпитание.

" Наистина ли Тъкър си мисли, че ние, публицистите, не сме се опитвали да интервюираме Путин всеки ден от пълномащабното му навлизане в Украйна? " написа в Х Кристиан Аманпур, основната интернационална водеща на CNN.

" Това е неуместно - ние ще продължим да желаеме изявление, както вършим от години насам. "

По сходен метод съветският редактор на BBC Стив Розенберг разгласява, че медията му е " подала няколко молби до Кремъл през последните 18 месеца. Винаги сме получавали отвод. "

" Бедният, безпаричен Владимир Путин ", подигра се основният сътрудник на The Wall Street Journal по външнополитически въпроси Ярослав Трофимов.

  " Досега никой на Запад не е имал опция да го чуе да изяснява всички отлични аргументи, заради които е трябвало да нахлуе в Украйна ”, добави иронично в обявата си в X.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков удостовери, че Кремъл е получил голям брой претенции за изявленията от западни публицисти.

Въпреки това Москва счита всички тези издания за пристрастни и едностранчиви.

" Избрахме Карлсън, тъй като неговата позиция е друга ”, сподели той.

" Той не е проруски, не е проукраински, той е проамерикански. Това внезапно контрастира с позицията на обичайните англосаксонски медии ", добави Песков.

Най-малко 1000 самостоятелни съветски публицисти са напуснали страната поради новите закони за цензура, които криминализират сериозни към войната материали, отбелязва Politico.

Кореспондентът на WSJ Еван Гершкович към момента е в пандиза по обвинявания в шпионаж, а доста други задгранични кореспонденти бяха експулсирани.

Карлсън разгласява изявленията с президента на Аржентина Хавиер Милей и министър-председателя на Унгария Виктор Орбан, които са събрали стотици милиони гледания.

Доналд Тръмп, който се кандидатира за завръщане в Белия дом намерено съобщи, че би обмислил журналиста като евентуален вицепрезидент.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР