Американският инвестиционен фонд Advent International купува българската финтех компания за

...
Американският инвестиционен фонд Advent International купува българската финтех компания за
Коментари Харесай

Американци купуват българската myPOS за €500 милиона

Американският капиталов фонд Advent International купува българската финтех компания за разплащания myPOS. Това е декларирал шефът Фабио Кали пред Reuters.

Фондът ще придобие записаното във Англия сдружение, което доставя платежни услуги за дребни търговци посредством ново средство, наречено Circle, което възнамерява да разшири посредством спомагателни придобивания в бързо развиващия се бранш, разяснява Кали.

Сделката би трябвало да премине през регулаторните утвърждения, като се чака да завърши до края на годината.

Очаква се придобиването на myPOS да е за към 500 милиона евро, според анонимни източници.

Advent ръководи активи на стойност 92 милиарда $ и стои зад някои от най-големите придобивания на принадлежности за обработка на заплащания в Европа, в това число Vantiv, Worldpay, XPLOR, Planet и Nexi.

myPOS е основана през 2012 година у нас, като от 2014 година тя предлага изцяло решение за приемане на картови заплащания за бизнеса. Тя обслужва повече от 30 европейски страни и работи с над със 170 000 дребни предприятия в превоза, търговията на дребно и хотелиерството измежду други браншове в континентална Европа.

Компанията има 500 чиновници в цяла Европа. Тя е една от дребна група бързо разрастващи се компании, като PayPal Zettle и SumUp, които се концентрират върху клиенти, които обичайните банки са пропуснали, разяснява Кали.

Основателят на myPOS Христо Георгиев напуща бизнеса, само че мениджмънтът ще остане зает.

Компанията си слага за цел растеж на приходите от 100 милиона евро тази година, още веднъж съгласно източници на медията. Приходите на групата са скочили с 39% до 60,1 милиона паунда през 2022 година

Голяма част от главните действия на компанията са съсредоточени у нас. Според данни на промишлеността, за myPOS работят към 100 чиновници, към 2020 година компанията е била в Топ 3 по доходи във финтех бранша у нас.

За договорката се заприказва тъкмо преди месец. Тогава се заяви за евентуален покупател - английското сдружение AI Circle BidCo Ltd., само че кипърският антимонополен орган уточни, че то е под контрола на Advent International.
 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР