Интензивни дъждове и наводнения връхлетяха италианската столица на модата Милано.

...
Интензивни дъждове и наводнения връхлетяха италианската столица на модата Милано.
Коментари Харесай

Силни валежи с наводнения в Милано, евакуирани са хора

Интензивни дъждове и наводнения връхлетяха италианската столица на модата Милано. Река Ламбро тук-там преля, а закъсали хора бяха евакуирани. Валежите предизвикаха нарушавания в публичния превоз и пътния трафик.

Новата вълна от неприятно време удари италианския район Ломбардия с интензивни гръмотевични стихии от вторник следобяд и вечерта, предава БТВ. Очаква се през днешния ден, както и в четвъртък да са най-критичните дни с значителни превалявания, вятър и доста намаляване на температурите.

Тази заран Милано се разсъни в същински проливен дъжд. Улиците бяха наводнени от проливния дъжд още от ранни зори. Заради неприятното време пожарната работа в Милано и провинцията е получила многочислени сигнали, изключително поради паднали дървета и рискови покриви.

Дъждовете покачиха равнищата на реките Севезо и Ламбро. В 6:30 ч. басейнът, който защищава от възможни наводнения на река Севезо в кварталите Нигуарда, Праточентенарио и Изола в Милано, беше задействан, с цел да предотврати възможни наводнения.

На някои места река Ламбро е преляла от крайбрежията си, само че съгласно информацията това е било следено. Въпреки това, наводнението е наложило евакуация на хора с увреждания от сграда благодарение на водолази от Националния корпус.

" Снощи евакуирахме общините, с цел да нямаме проблеми ", сподели съветникът по сигурността и гражданската отбрана Марко Гранели.

Интензивните превалявания наводниха подлез в южната част на града, а няколко закъсали водачи бяха евакуирани, откакто бяха заклещени в колите си.

Лошото време се отрази тежко на пътния трафик. Задръствания бяха регистрирани по основните пътища , а сутринта придвижването бе спряно на околовръстния път на изхода на Кьолн Монзее Ест-Чернуско.

Общественият превоз също претърпя обилни неудобства и спирания. Някои линии в ломбардската столица бяха пренасочени.

Местните управляващи предлагат оптималната нерешителност през идващите 48 часа. Гражданите се приканват да лимитират придвижванията, които не са от първостепенно значение, и да обръщат внимание на настоящата информация за времето. Гражданска отбрана е в подготвеност да следи развиването на обстановката и да обезпечи навременна интервенция, в случай че е належащо.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР