Американският Институт за изследване на войната (ISW) в последния от

...
Американският Институт за изследване на войната (ISW) в последния от
Коментари Харесай

ISW: Путин готви зимна офанзива


Американският Институт за проучване на войната (ISW) в последния от своите ежедневни обобщаващи разбори показва, че отразяването по съветската телевизия през последните дни на визити и срещи на съветското военно и политическо управление, както и на срещата сред Путин и Лукашенко, планувана за понеделник, подсказва, че Москва приготвя решителни дейности на фронта през идващите месеци - само че че тези дейности надали ще бъдат сполучливи.

ISW счита, че проявлението през последните два дни на срещата сред съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През и министъра на защитата Сергей Шойгу, началника на Генералния щаб Валерий Герасимов и командващия съветските сили в Украйна Сергей Суровикин, както и пътуването на Шойгу до Южния боен окръг, е отговор на твърденията и рецензиите на съветските военни ултранационалистически блогъри, само че освен.

" Постоянните опити на съветските военни представители да покажат, че интензивно вземат участие във военното обмисляне и го управляват, изключително при неналичието на осезаеми победи в Украйна, може да значат, че Русия се готви да възобнови настъплението в Украйна през идващите месеци ", пишат анализаторите на ISW.

Те виждат признаци, че сходна атака се приготвя и по време на срещата сред Путин и беларуския президент в понеделник: американски специалисти, както и редица техни сътрудници от Източна Европа, допускат, че Путин още веднъж ще призове Лукашенко да поеме по-активна роля във войната.

Въпреки това, дали съветската войска ще бъде способна на сполучлива атака в близко бъдеще, остава въпрос, който буди огромни подозрения у МЖП.

Според специалистите мобилизираните резервисти и новобранци към момента няма да се научат да водят война задоволително добре през идващите месеци, с цел да организират бързи и сполучливи интервенции. Освен това Русия не разполага с танкове, артилерия и оръжия с огромен обхват - проблем, който надали ще бъде решен до тази зима.

" Путин може да подреди огромни настъпателни интервенции още през зимата, само че е значимо да не се надценява способността на съветските или комбинираните руско-беларуски сили да провеждат сполучливо такива интервенции ".

Освен това, съгласно американски анализатори, Лукашенко надали ще се съгласи да изпрати армията си в Украйна, написа още news.bg.

Основни моменти:

-Представителят на украинското Главно военно разузнаване (ГРУ) Андрий Юсов заяви, че съветските военни са получили нова партида ирански безпилотни самолети и не престават да договарят с Иран за придобиване на системи за балистични ракети.

-Украински и съветски източници оповестяват, че позиционните боеве са траяли по линията Сватово-Кремна.

-Украински и съветски източници оповестяват за продължаващи боеве в покрайнините на Бахмут и на североизток и юг от града. съветското министерство на защитата твърди, че съветските сили са завладяли Яковливка, Донецка област, североизточно от Соледар.

-Руски източници настояват, че украинските сили са изтласкали съветските сили от от дълго време заетите позиции край Бахмут.

-Украински формален представител съобщи, че съветските сили пренасочват елементи от източния (левия) бряг на река Днепър в Херсонска област и че е прекомерно рано да се каже дали съветските сили се изтеглят. съветските и украинските сили продължиха рутинните артилерийски и ракетни удари по река Днепър.

-Украинският общоприет щаб оповестява, че на 16 декември украинските сили са нанесли удари по две съсредоточия на съветски сили и два склада за муниции в Запорожка област, като са ранили 150 души личен състав и са унищожили 10 единици техника.

-Украинският кмет на Мелитопол Иван Федоров декларира, че съветските сили слагат противотанкови отбрани " драконови зъби " в Мелитопол.

-Руските сили и окупационните управляващи не престават да се борят с острия дефицит на медицински личен състав и консумативи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР