Американският гигант на сладкарската продукция Mars Wrigley поднесе извинения и

...
Американският гигант на сладкарската продукция Mars Wrigley поднесе извинения и
Коментари Харесай

Snickers се извини за представянето на Тайван като независима страна

Американският колос на сладкарската продукция Mars Wrigley сервира извинения и увери, че зачита суверенитета на Китай, откакто реклама на неговите десерти Snickers показа Тайван в качеството на "страна ", съобщи Франс прес.

Китай счита 23-милионния остров, ръководен от различен режим, за част от своята територия, която би трябвало да бъде обединена с останалата, и се противи на всякакво интернационално признание на Тайпе.

Промоционално видео, свързващо Snickers с южнокорейската музикална група BTS, завършва с думите: "предлагани само в следните страни ", съпроводени със знамената на Южна Корея, Малайзия и Тайван.

Клипът не е предопределен за пазара на континентален Китай, само че китайски интернет консуматори започнаха дискусия по този мотив в обществените мрежи, показва Българска телеграфна агенция.

"Гледаме на това доста съществено и сервира откровени извинения ", "зачитаме суверенитета и териториалната целокупност на Китай ", съобщи през вчерашния ден Mars Wrigley в официално съобщение, поместено на формалния акаунт на Snickers China в обществената мрежа Weibo.

После Snickers China добави: "На света има единствено един Китай и Тайван е неотделима част от китайската територия ".

Mars Wrigley напълно не е първата задгранична компания, поднасяща извинения в Китай след дипломатически гафове от боязън да не изгуби достъпа си до големия локален пазар, добавя Агенция Франс Прес.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР