Американският финансов конгломерат Morgan Stanley намали прогнозата си за тримесечните

...
Американският финансов конгломерат Morgan Stanley намали прогнозата си за тримесечните
Коментари Харесай

Експертите намалиха прогнозата за тримесечните доставки на iPhone с още 3 милиона броя

Американският финансов конгломерат Morgan Stanley понижи прогнозата си за тримесечните доставки на iPhone с още 3 млн. броя на фона на проблемите с производството на смарт телефони на Apple в завода на Foxconn в Китай. През ноември експертите на същата компания понижиха прогнозата за доставките на iPhone за настоящото тримесечие с 6 милиона броя.

В момента анализаторите на Morgan Stanley считат, че Apple ще достави към 75,5 милиона iPhone през четвъртото тримесечие на 2022 година, което е доста по-малко от първичната прогноза за 85 милиона смарт телефона. Това се дължи на закъснение на производството на устройства на Apple в Китай, което се дължи на съществени ограничавания, свързани с коронавируси, и на зародилите всеобщи вълнения.
-->
Миналия месец в завода на Foxconn в Чжънчжоу, който е най-голямото дружество за произвеждане на iPhone в света, имаше вълна от протести, при които служащите влязоха в открити конфликти с личния състав по сигурността. През октомври в същия цех беше обявено за огнище на COVID-19, което докара до закъснение на производството на устройства.

Анализаторите на Morgan Stanley чакат Apple да регистрира доходи от 120 милиарда $ за тримесечието, което демонстрира закъснение на годишния растеж до 3%. За първото тримесечие на тази фискална година Apple регистрира доходи в размер на 123,9 милиарда $, което е с 11% повече от 2021 година На този декор цената на акциите на Apple се намали с 1% по време на търговията. Представители на Apple към момента не са коментирали въпроса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР