Американският държавен секретар Майк Помпейо заяви, че се надява писмото,

...
Американският държавен секретар Майк Помпейо заяви, че се надява писмото,
Коментари Харесай

Помпейо: Дано писмото на Тръмп до Ким Чен Ун да проправи път за нови разговори

Американският държавен секретар Майк Помпейо съобщи, че се надява писмото, изпратено от президента Тръмп до водача на Северна Корея Ким Чен-ун, да проправи път за нови диалози сред двамата водачи.

„ Надявам се писмото да обезпечи добра основа, с цел да стартираме тези значими полемики със Северна Корея за нуклеарното разоръжаване на полуострова “, съобщи Майк Помпейо преди заминаването си на обиколка в Близкия изток за спешни договаряния по тематиката Иран. Той удостовери, че Съединени американски щати са подготвени за неотложно възобновяване на диалозите с Пхенян. По-рано Ким Чен-ун дефинира писмото от Доналд Тръмп като " чудесно ".

Помпейо идва през днешния ден на посещаване в Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства в опит да консолидира поддръжка за вероятен спор с Иран. Той съобщи, че желае да събере световна коалиция против Иран по време на срещите, които ще организира в Близкия изток. Това става след конфликтна седмица, в която Техеран смъкна американски дрон, а Вашингтон беше на прага да нанесе ответен боен удар:

" Ще беседваме с тях по какъв начин да се обезпечи стратегическия ни съюз и по какъв начин да изградим световна коалиция. Коалиция освен от страни от Персийския залив, само че и от Азия и Европа. Коалиция, която схваща това предизвикателство и е подготвена да отвърне на най-голямата страна - спонсор на тероризма в света. "

След Тръмп и Джон Болтън, американският държавен секретар, също удостовери, че в понеделник ще бъдат оповестени новите американски наказания против Иран.

Придържайки се към дипломацията на моркова и тоягата на Доналд Тръмп, държавният секретар напомни, че Вашингтон е подготвен да седне на масата за договаряния с Иран, без да слага предварителни усповия. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР