Американският държавен секретар Антъни Блинкен отмени срещата си с руския

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкен отмени срещата си с руския
Коментари Харесай

Антъни Блинкен отмени срещата си с руския външен министър

Американският държавен секретар Антъни Блинкен анулира срещата си с съветския външен министър в Женева, която беше планувана за по-късно тази седмица.

Той повтори казаното от Джо Байдън, че решението на Владимир Путин да признае независимостта на двете отделили се републики е нарушаване на интернационалното право. По думите му разполагането на съветски бойци там съставлява началото на инвазия. Блинкен въпреки всичко уточни, че резервира вяра за спокойно превъзмогване на рецесията посредством дипломация.

" Миналата седмица се съгласих да се срещна с съветския външен министър Сергей Лавров тази седмица на 24 февруари, с цел да обсъдим опасенията на страната ни за европейската сигурност, само че единствено в случай че Русия не нахлуе в Украйна. Сега, когато виждаме, че нашествието стартира и Русия ясно изрази цялостното си отменяне на дипломацията, няма смисъл от провеждането на срещата. Ще продължим координирано със съдружниците и сътрудниците ни въз основа на дейностите на Русия и обстоятелствата на място. Няма да позволим на Русия да претендира, че води дипломация, като в това време форсира своя поход по пътя на спора и войната”, сподели Блинкен.

. on his planned meeting with Russian Foreign Minister Lavrov: Now that we see the invasion is beginning and Russia has made clear its wholesale rejection of diplomacy, it does not make sense to go forward with that meeting at this time.
— Department of State (@StateDept)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР