Американския посланик подчерта важността от изучаването на езици, като обясни,

...
Американския посланик подчерта важността от изучаването на езици, като обясни,
Коментари Харесай

Херо Мустафа цитира Ботев на български език

Американския дипломат акцентира значимостта от проучването на езици, като изясни, че езикът е ключа към културата

"Само оня, който е свободен, единствено той може да се назова човек в цялостния смисъл на думата ". С тези думи на Христо Ботев, изречени на български посланикът на Съединени американски щати у нас Херо Мустафа се обърна към учениците от езиковата гимназия в Кърджали. Посланикът беше специфичен посетител на тържеството им във връзка 100-годишнината от основаването на учебното заведение им, написа.

"Когато си мисля за Христо Ботев, за Васил Левски и за всички останали велики национални водачи на България, които са се борили за независимост, не мога да не ги сравня с всички останали в днешните условия, които отстояват своята независимост ", сподели още Херо Мустафа.

Тя акцентира значимостта от проучването на езици, като изясни, че езикът е ключа към културата, а познаването на културата разрешава да разбираме хората.

"Тези, които знаят езика на други нации и схващат другите култури са тези, които построяват един по-свободен, по-проспериращ, по-мирен свят и се надявам, че точно това вие ще вършиме в бъдеще ", съобщи дипломатът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР