Американските военни нанасят удари срещу две съоръжения в Източна Сирия,

...
Американските военни нанасят удари срещу две съоръжения в Източна Сирия,
Коментари Харесай

САЩ нанасят удари по подкрепяните от Иран милиции в Източна Сирия, за да отмъстят за атаките срещу американските войски

Американските военни нанасят удари против две уреди в Източна Сирия, употребявани от подкрепяните от Иран групи като възмездие за скорошни офанзиви против американските сили в Ирак и Сирия.

„ Съединените щати не се стремят към спор и нямат желание, нито предпочитание да вземат участие в по-нататъшни военни дейности, само че тези подкрепяни от Иран офанзиви против американските сили са неприемливи и би трябвало да спрат “, сподели министърът на защитата Лойд Остин в известие изказване четвъртък вечер.

Подкрепяни от Иран групировки са атакували американските сили в Ирак и Сирия със комбинация от дронове и ракети най-малко 16 пъти от 17 октомври, съгласно Пентагона. Последното нахлуване беше осъществено в четвъртък в Ербил, Ирак, само че не докара до пострадвания.

войната сред Израел и Хамас може да се разрасне в по-широк спор, който да обхване целия Близък изток.

Президентът Байдън в сряда предизвести, че Съединени американски щати ще отговорят, в случай че офанзивите продължат.

„ Моето предизвестие към аятолаха беше, че в случай че те продължат да се движат против тези войски, ние ще отговорим и той би трябвало да бъде квалифициран “, сподели Байдън. „ Това няма нищо общо с Израел. “

Ответните удари са последното деяние, което администрацията на Байдън предприе, с цел да възпре подкрепяните от Иран групи и Иран. През уикенда Пентагонът разгласи, че усилва поддръжката си за Близкия изток, с цел да усъвършенства отбраната на американските сили. Допълнителните сили включват ударната група на самолетоносача USS Eisenhower и повече системи за противовъздушна защита.

Ударите от четвъртък са вторите ответни дейности, които администрацията на Байдън предприе тази година против подкрепяните от Иран милиции.

През март Съединени американски щати направиха прецизни въздушни удари в източна Сирия, откакто офанзива против база, в която се намират американски и съдружни сили, умъртви американски контрактор и рани петима американски военнослужещи и различен американски контрактор.

Има почти 900 американски бойци в Сирия и 2500 в Ирак, като всички те са част от задачата за победа над ISIS.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР