Американските власти са разкрили заговор, включващ планове за отвличането на

...
Американските власти са разкрили заговор, включващ планове за отвличането на
Коментари Харесай

Кой стои зад заговора срещу губернаторката на Мичиган?

Американските управляващи са разкрили скрит план, включващ проекти за отвличането на Гретчен Уитмър - губернаторката на щата Мичиган от Демократическата партия. От правосъдното министерство на Съединени американски щати обявиха, че са били арестувани тринайсет души. На шестима от тях са били повдигнати федерални обвинявания, а на останалите седем - обвинявания на щатско равнище.

Задържаните настояват: " Уитмър е предателка "

Според ФБР, шестима от арестуваните са следили в продължение на месеци вилата на губернаторката, откъдето тя е трябвало да бъде отвлечена. Освен това заговорниците се канели да щурмуват щатската администрация в столицата Лансинг (местния Капитол) и да вземат заложници. По данни на ФБР, единият от обвинените бил декларирал, че губернаторката трябвало да бъде съдена за " изменничество ". В тази връзка американски издания напомнят, че Уитмър неведнъж е била нападана от президента Доналд Тръмп поради строгите ограничения, подхванати в Мичиган против разпространяването на Ковид-19. Според наблюдаващи е допустимо заговорниците да са били повлияни от държанието на Тръмп. Техният проект е трябвало да бъде сбъднат още преди президентските избори в Съединени американски щати на 3 ноември, излиза наяве от правосъдната документи. Андрю Бърдж от прокуратурата в Мичиган дефинира обвинените като " екстремисти, склонни към принуждение ". Ако бъдат приети за отговорни, те могат да получат доживотни присъди.

Правосъдната министърка на Мичиган Дейна Несел заяви, че другите седем арестувани са част от крайнодясната бяла формация " Уулврин Уочмен ". Срещу тях са повдигнати тежки обвинявания: те са имали задачата да открият домашните адреси на служители на реда, които да нападат и по този метод да предизвикат експлоадирането на революция.

Заговорниците възнамерявали нахлуване против постройката на щатската администрация и отвличането на нейни чиновници, в това число губернаторката, разгласи още Дейна Несел. Посочва се, че тези проекти са застрашавали живота на силите за сигурност, чиновниците на локалната администрация, както и на необятната общност.

Коя е Гретчен Уитмър?

Гретчен Уитмър е измежду водещите фигури в Демократическата партия. Дълго време името ѝ беше споменавано като допустима кандидатка за вицепрезидент. Със строгите ограничения против пандемията от ковид тя обаче си завоюва и доста съперници. През месец май, при посещаване на една фабрика в Мичиган, Тръмп, който неведнъж е подлагал на критика ограниченията на Уитмър, отхвърляше да носи непрекъснато защитната маска - макар настояването на правосъдната министърка Несел.

И измежду жителите на щата Мичиган има критици на ограниченията против пандемията, наложени от Гретчен Уитмър. Седмици наред пред локалния Капитол в Лансинг стачкуващи стачкуваха против рестриктивните мерки и заклеймяваха Уитмър като " тиранин ". През април Доналд Тръмп беше призовал в Туитър за " освобождение " на щата Мичиган, както и на щатите Минесота и Вирджиния, които също са ръководени от Демократическата партия. Мичиган е считан за основен щат при президентските избори през ноември.

След разкритията за заговора, губернаторката Гретчен Уитмър благодари на криминалистите и прокуратурата и изрази вяра, че казусът ще завърши с неоправдателни присъди. Или както се изрази тя, " тези заболели и изпаднали мъже да си получат заслуженото ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР