Американските власти отказаха визи на делегация на турското министерство на

...
Американските власти отказаха визи на делегация на турското министерство на
Коментари Харесай

САЩ отказаха визи на делегация на турското министерство на правосъдието



Американските управляващи отхвърлиха визи на делегация на турското министерство на правораздаването, оповестява CNN Turk, представени от " Ройтерс ".

Това ще им попречи да разрешат и визовата рецесия сред двете страни. Делегацията трябвало да пътува за Вашингтон по-късно този месец. Този ход евентуално ще задълбочи разминаването сред двата съдружника в НАТО , които са лимитирали издаването на визи на жителите си.

Вашингтон приключи издаването на визи от задачите си в Турция, базирайки се на опасения за сигурността на своя личен състав след арестуването на двама двамата турски жители, които са и консулски чиновници на Съединени американски щати.

 Съединени американски щати прекратиха краткотрайно издаването на визи в Турция
Съединени американски щати прекратиха краткотрайно издаването на визи в Турция

Ограничението визира туристите и предприемачите...

През май бе задържан преводач в консулството в южната провинция Адана, а напълно скоро в Истанбул бе арестуван и различен чиновник. И двамата са упрекнати в връзки с несполучливия прелом предходната година. Посолството на Съединени американски щати съобщи, че обвиняванията са безпочвени.

Турската полиция желае да разпита и трети чиновник, който също е в Истанбул. Неговата брачна половинка и щерка са арестувани по отношение на хипотетични връзки с мрежата на Гюлен, само че по-късно бяха освободени.

Турция е ядосана, че Съединени американски щати не желае да съобщи Гюлен, който живее в Пенсилвания от 1999 година насам. Американски представители декларират, че управляващите имат потребност от задоволително доказателства, с цел да могат да подхващат стъпки за изгонването му. Гюлен отхвърля всяко присъединяване в проваления прелом.

 Турция
Турция " гълчи " Съединени американски щати, държанието им било " неуместно "

" Турция не е племенна страна, ние ще отвърнем "

Турция е ядосана и от поддръжката на Вашингтон за сирийската кюрдска милици я - YPG в битката против ДАЕШ (Ислямска държава). Турция преглежда YPG като продължение на Кюрдска работническа партия (ПКК).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР