Американските технологични компании вероятно ще се наложи в крайна сметка

...
Американските технологични компании вероятно ще се наложи в крайна сметка
Коментари Харесай

ЕС може да въведе нов данък на американските технологични гиганти, опериращи в Европа

Американските софтуерни компании евентуално ще се наложи в последна сметка да заплащат милиарди долари за нови налози в границите на Европа, оповестява "Файненшъл Таймс ", цитирайки проект, премислян от Европейската комисия, съобщи БНР.

Според проектодоклада, с който разполага изданието, така наречен "цифров налог " ще бъде определян по-скоро въз основа на приходите на фирмите, а не от техните облаги.

"Файненшъл Таймс " отбелязва, че данъкът евентуално ще бъде избран на равнище от 3% и ще се ползва за софтуерни компании с повече от 100 хиляди консуматори в Европа, покривайки всичко - от рекламните доходи на колоси като притежателя на Гугъл Inc. - Alphabet Inc. и Фейсбук Inc., до абонаментни такси за компании като Apple Inc. и Spotify AB.

Междувременно Франс прес съобщи, че данъкът, който може да бъде разгласен още идната седмица на европейската среща на върха в Брюксел, се чака да увеличи приходите с към 5 милиарда евро годишно. Агенцията добавя, че "цифровият налог " евентуално ще бъде изправен пред твърда съпротива от страна на американските софтуерни мегакомпании, само че би трябвало да се има поради, че редица страни - членки на Европейски Съюз, като да вземем за пример Англия и Германия, се оплакват, че софтуерните компании не заплащат обективен дял в европейските налози.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР