Американските сили извършиха операция в Североизточна Сирия, чиято цел е

...
Американските сили извършиха операция в Североизточна Сирия, чиято цел е
Коментари Харесай

Американски спецчасти ликвидираха високопоставен член на ИД в Сирия

Американските сили направиха интервенция в Североизточна Сирия , чиято цел е бил член на групировката " Ислямска страна ", съобщи Ройтерс, като се базира на почитан чиновник на Съединени американски щати в областта на защитата.

Говорителят на американското Централно командване Джоузеф Бучино не даде повече детайлности за акцията, която съгласно локални източници е била осъществена в следено от държавното управление населено място в провинция Хасака.

Американски източници обявиха, че при интервенцията в Мулук Сарай, в която са взели участие хеликоптери , е бил премахнат член на " Ислямска страна ", който се е укривал там. Според тях убитият е бил търсен от американските управляващи.

Един от източниците съобщи, че задачата на въздушната интервенция е бил член на " Ислямска страна " с управителни функционалности, който се е намирал в регион, следен от държавното управление на сирийския президент Башар Асад . По думите му убитият е отговарял за координацията сред спящи кафези на групировката в района. Друг източник сподели, че американските сили са взели тялото на убития.

Съединени американски щати са правили и други акции против членове на групировката в Сирия, само че за първи път се оповестява за интервенция в зона, следена от сили, правилни на сирийското държавно управление.

Сирийската държавна телевизия заяви в своя канал в Telegram, че американски специфични елементи са направили интервенция в Мулук Сарай, при която е умрял един човек, а други са били хванати. Тя не даде детайлности за тяхната идентичност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР