Американските сенатори Роб Портман (републиканец от Охайо) и Джийн Шахин

...
Американските сенатори Роб Портман (републиканец от Охайо) и Джийн Шахин
Коментари Харесай

САЩ отпускат още $50 милиона военна помощ за Украйна

Американските сенатори Роб Портман (републиканец от Охайо) и Джийн Шахин (демократ от Ню Хемпшир) оферират да се включи в проектобюджета за защита за идната фискална година (която стартира на 1 октомври) наредба, която планува разпределяне на спомагателни 50 милиона $ за Украйна посредством Пентагона, оповестява изданието Politico, съобщи организация " Фокус ".

Двамата сенатори желаят „ нарастване на финансирането от Пентагона за въоръжението на Украйна с още 50 милиона $ като една от наредбите на проектобюджета за защита, който се разисква в Сената “. Както показва вестникът, към момента не е ясно дали тези ремонти ще бъдат включени в окончателния текст на документа. Досега съответните съглашения не са реализирани. Възможно е законодателите да нямат време да създадат това, защото се разискват и доста други начинания.

В текста на проектобюджета за защита, който преди този момент беше утвърден от Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати, беше маркирано, че през идната фискална година Украйна може да получи към 300 милиона $ от Съединени американски щати по военната линия. Общата сума е със 100 милиона $ повече от поисканото от американския президент Джо Байдън, отбелязва вестникът. Тези пари ще отидат за оръжия, минималният размер на средствата, отпуснати за оръжия за разрушително деяние ще бъдат увеличени от 75 милиона на 125 милиона.

Както отбелязва вестникът, посочената спомагателна помощ за Украйна може да се откри от тези средства, които преди този момент са били предопределени за афганистанските сили за сигурност. Предвиждаше се тези средства да бъдат отпуснати за потребностите на афганистанските военни преди завземането на контрола в страната от талибаните. В края на септември Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати утвърди проектобюджета за защита за идната фискална година в размер на 778 милиарда $. Очаква се Сенатът да прегледа своя лична версия на проектобюджета за защита, друга от утвърдената в долна камара. След утвърждението на документа от сенаторите ще бъде свикана комисия, която да съгласува детайлите по двата плана. И двете камари ще би трябвало да гласоподават за съгласувания документ, след което той ще бъде изпратен на президента за автограф.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР