България няма да изпраща военнослужещи в Украйна, заявиха отново от

...
България няма да изпраща военнослужещи в Украйна, заявиха отново от
Коментари Харесай

МО: България няма да праща военни в Украйна, само ще участва в тренировъчната мисия на ЕС

България няма да изпраща военнослужещи в Украйна, обявиха още веднъж от Министерството на защитата в позиция.

Решение за присъединяване на български войски в интервенции отвън територията на нашата страна може да вземе единствено Народното събрание. Такова предложение в никакъв случай не е било на дневен ред, безапелационни са от МО.

" Припомняме, че в осъществяване на решение на Народното събрание, страната ни е декларирала присъединяване в подготвителната задача на Европейския съюз за подкрепяне на Украйна. Подготовката на персоналния състав се организира на територията на Федерална република Германия, Република Полша и други страни членки на Европейски Съюз. В рамките на тази задача се планува и образование в България на бойни санитари - до 60 души за една година ", показват още от МО в позицията.

Това не е първият път, в който Министерството на защитата декларира, че български военнослужещи няма да бъдат изпращани на територията на Украйна. България няма да взе участие по никакъв метод с военнослужещи на територията на Украйна, показаха от ведомството и в края на май, напомнят от Българска телеграфна агенция.

Тази хибридна опорка, че ще изпращаме войски в Украйна повлиява доста и на претендентите за военнослужещи, разяснява служебният министър на защитата Атанас Запрянов по време на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която се състоя от 25 до 27 май в София. Нямаме никакви планове да изпращаме войски в Украйна, тъй като нашият парламент не е взимал такива решения. Никой не може да изпрати войски отвън територията на страната, без да има решение на Народното събрание, подсети министърът.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР