Американските депутати от Камарата и Сената се споразумяха за окончателната

...
Американските депутати от Камарата и Сената се споразумяха за окончателната
Коментари Харесай

Drive: САЩ са решени „каквото и да става”, но да разположат оръжие в космоса

Американските депутати от Камарата и Сената се споразумяха за окончателната версия на законопроекта за разноски от към 716 милиарда $ за фискалната 2019 година Той изисква американските военни да стартират работа по създаването на нови предупредителни спътници за разкриване на балистични ракети и други оръжия от космоса.

Според обявата „ Congress Demands Space-Based Missile Defense Weapons and Sensors No Matter What” на Джозеф Тревитик в американското издание Drive, проектозаконът изисква от Агенцията за противоракетна защита да развива тези стратегии, даже в случай че се наложи да се опълчи в идния експертен обзор на тактиката за балистична ракетна защита, а той може да сблъска Пентагона с Конгреса. Законодателите желаят „ какво и да става” неотложно да стартира разполагане на оръжия в околоземна орбита, даже това да не съответствува с националната тактика за противоракетна сигурност и е в прорез с мнението на американските военни специалисти.

Законодателите оповестиха, че на 23 юли т.г. са постигнали единодушие по окончателния вид на закона, публично прочут като Закон за разрешаване на националната защита на Джон С. Маккейн за фискална година 2019. Парламентът се чака да го гласоподава до края на месеца и по-късно да го изпрати на Сената през август. Ако мине през двете камери, тогава ще отиде при президента Доналд Тръмп, с цел да стане закон.

Променени са единствено два къси текста от аналогичния закон за 2018 година, само че те са прекомерно основни. Сега на Пентагона към този момент не е разрешено да изчака, до момента в който бъде подготвен идният обзор на тактиката за балистична ракетна защита, който да се произнесе дали е оправдано разполагането на датчици и оръжия в космоса за отбрана на заканите от балистични ракети.



Освен това формулировката в проектозакона би попречила на Агенцията за противоракетна защита, която ще дава отговор за тези планове, да приключи тази активност даже в случай че преразглеждането предлага изоставянето на галактическите системи.

Законодателите са настроени да открият закрепен и нападателен график за разработките. Сензорите би трябвало да бъдат развърнати в космоса не по-късно от края на 2022 година, когато би трябвало да стартира тестването на прототипната система.

Въз основа на законопроекта законодателите желаят Агенцията за противоракетна защита да излезе с проект за довеждане докрай на създаването на галактически оръжия, които да унищожават атакуващите ракети, в границите на едно десетилетие и вероятно да стартират тестване на прототипна система през 2022 година, когато датчиците би трябвало към този момент да са задействани.

Космическите оръжия следва да бъдат „ съсредоточени в райони ", т.е. те би трябвало бъде позиционирани тъй че, да отговорят на заканите на една избрана част от света, като да вземем за пример региона към Иран или Северна Корея.

Те също по този начин ще бъдат конфигурирани да унищожават враждебните ракети по време на най-уязвимата си фаза на изстрелване и при започване на полета си. Струва си да се означи, че американските военни към този момент развиват концепции за секване на етапа на изстрелване, употребявайки твърдотели лазери и физическо кинетично оръжие. Целта на галактическата система е да се реализира „ действен потенциал на най-ранната допустима дата ", според Закона за бюджета за защитата за фискалната 2018 година.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР