Американски учени установиха след няколко експеримента, че ябълката и лимоновият

...
Американски учени установиха след няколко експеримента, че ябълката и лимоновият
Коментари Харесай

Ябълка и лимонов сок ще премахнат чесновия дъх

Американски учени откриха след няколко опита, че ябълката и лимоновият сок обезпечено могат да освежат дъха ви, в случай че сте хапнали нещо с чесън.

В битката с чесновия мирис могат да ви оказват помощ още зелен чай, магданоз, спанак и джоджен.

Според американските откриватели една от съставките на чесъна - алил метил сулфид (АМС), най-ефективно може да се в профил посредством ябълка и лимонен сок, тъй като тя не може да се разгради при храносмилането, а се освобождава посредством дъха и потта.

При изследването учените са подлагали доброволци на проби, при които е трябвало да ядат недопечен чесън, след което била измерена концентрацията на неприятно миришещи съставки на чесъна в дъха им.

 Чесън

След това участниците в проучването е трябвало да хапват разнообразни храни, за които се счита, че оказват помощ при битката с неприятния мирис.

Оказало се, че най-ефективната храна е ябълката. Според ръководителката на изследването – професор Шерил Баринджър от университета в Охайо, ябълките оказват помощ, тъй като отстраняват неприятната миризма на ензими в чесъна.

Храните, които могат да ви спасят от чесновия мирис, са богати на полифеноли, посредством които разграждат съставките с остра миризма в чесъна.

 Мляко

Лимоновият сок също оказва помощ при чеснов мирис поради мощната си киселинност.

Професор Баринджър споделя, че умерено може да комбинирате двете храни, още до момента в който консумирате чесън, с цел да бъде по-сигурен резултатът от тях.

В предходно сходно проучване бе открито, че млякото доста може да понижи концентрацията на химически субстанции, които придават на чесъна дълготрайния му аромат.

Крайните резултатите демонстрираха, че чаша мляко от 200 мл може да ограничи наличието на АМС в дъха с 50%.

Пълномасленото мляко дава по-добри резултати от обезмасленото и е по-добре да се пие по време на храненето, а не по-късно.

Храните, които сигурно могат да отстранен неприятния мирис, са богати на витамин С и фибри като морковите, репичките и зелето. Те почистват зъбите и подтикват отделянето на слюнка.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР