Американски учени от Природонаучния музей в Сан Диего се натъкнаха

...
Американски учени от Природонаучния музей в Сан Диего се натъкнаха
Коментари Харесай

Учени откриха животни, смятани за изчезнали преди 30 години

Американски учени от Природонаучния музей в Сан Диего се натъкнаха на кенгурови мишки , считани за изчезнали преди 30 години , написа уеб сайтът Лента. Тези симпатични животинки са от фамилията на двуутробните бозайници. На дължина те доближават до 12 сантиметра, имат огромни очи и дълга опашка .

Мощните им задни лапички им разрешават да скачат на два метра и да доближават скорост от 10 километра в час, сходно на кенгурута. Оттук идва и името на тези мишки.

Те били доста постоянно срещан тип в засушливите региони в западната част на Северна Америка .
I liked a video San Quintin kangaroo rat rediscovered in Baja California
— Adam Shed (@AdamShed) Хиляди от тези животинчета обитавали в Долна Калифорния и Мексико до крайбрежието на Тихия океан. В началото на 70-те години на предишния век популацията им се свила поради интензивното развиване на селското стопанство. За финален път кенгурови мишки били следени в Сан Кинтин в Мексико преди 30 години. След това били оповестени за липсващ тип.

Но екипът на Сула Вандерпланк още веднъж се натъкнал на двуутробните. Учените нямали живи мостри, с цел да ги сравнят с находката. Поради тази причина употребили фотоси и музейни мостри. Сега учените концентрират напъните си, с цел да могат да защитят дребното останали живи екземпляри.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР