Американски стратегически бомбардировача B-52 пристигнаха в Обединеното кралство, за да

...
Американски стратегически бомбардировача B-52 пристигнаха в Обединеното кралство, за да
Коментари Харесай

САЩ изпратиха стратегически бомбардировачи у свой съюзник в Европа

Американски стратегически бомбардировача B-52 дойдоха в Обединеното кралство, с цел да вземат участие в обучение, планувано отдавна, със съдружниците от НАТО. Това се случва в разгара на напрежението сред Запада и Русия по отношение на Украйна, съобщи AFP.

Самолетите дохвърчаха от американската база Минот в Северна Дакота. Броят им не бе конкретизиран. Те кацнаха в английската авиобаза във Феърфорд, на 150 километра западно от Лондон, разясни командването на американските военновъздушни сили в Европа, основано в Германия. Ученията, в които ще вземат присъединяване самолетите, целят да подобрят равнището на подготовка и взаимоотношение с въздушния надзор, който координира удари, осъществени в поддръжка на сухопътни сили.

" Ротацията на бомбардировачи ускорява уговорката на Съединени американски щати към съдружниците от НАТО и сътрудниците от обединението за опазване на нашата групова сигурност и суверенитет ", се споделя в изказване на командването. Освен това американските военноморски сили оповестиха, че четири американски ескадрени миненосеца, са напуснали Съединени американски щати предишния месец, с цел да вземат участие в обучение в зоната на Шести флот, обхващаща по-специално Средиземно море. Русия разгласи пък, че в Крим са пристигнали шест военни кораба за присъединяване в бъдещи маневри в Черно море. Всички тези придвижвания идват в миг, в който Русия стартира огромни военни маневри в Беларус, на прага на Украйна, която е в центъра на напрежението сред Русия и Запада.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР