Американски изтребители пресрещнаха и ескортираха четири руски стратегически бомбардировача по

...
Американски изтребители пресрещнаха и ескортираха четири руски стратегически бомбардировача по
Коментари Харесай

Американски изтребители пресрещнаха руски ядрени бомбардировачи

Американски изтребители пресрещнаха и ескортираха четири съветски стратегически бомбардировача по време на обикновен полет над неутрални води до Съединени американски щати, оповестява РИА Новости, базирайки се на Министерството на защитата на Русия, съобщи News.bg.

Ведомството разясни, че бомбардировачите Ту-95МС са направили 11-часов полет. Допълва се, че американски изтребители F-22 Raptor са ескортирали самолетите по време на някои етапи от полета на бомбардировачите. Министерството на защитата на Русия отбелязва, че далекобойната авиация на Русия постоянно прави полети над Арктика, Северния Атлантик, Тихия океан, Черно море и Балтийско море в сходство с интернационалното право.

От министерството припомниха, че през май самолети от стратегическата авиация на Съединени американски щати на пет пъти са минали наоколо до границите на Русия. Началникът на Главното оперативно ръководство към Генералния щаб на съветската войска генерал-полковник Сергей Рудской съобщи, че Москва е засякла високи равнища на интензивност на Съединени американски щати и съдружниците им от НАТО до съветските граници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР