Американската звезда в алпийските ски Микаела Шифрин преследваше първи медал

...
Американската звезда в алпийските ски Микаела Шифрин преследваше първи медал
Коментари Харесай

Китайски кошмар за Шифрин! Какво още се случи

Американската звезда в алпийските ски Микаела Шифрин преследваше първи орден на Олимпиадата в Пекин с непознати ски. 26-годишната шесткратна международна взе участие в първата част от днешната композиция с екипировка, която бе взета назаем от италианската й колежка София Годжа.

Двете състезателки са спонсорирани от еднакъв производител на ски, само че за разлика от американката, италианката към този момент взе орден в китайската столица, завършвайки втора в спускането.

Дори това обаче не оказа помощ на Шифрин, която още веднъж не приключи във втория манш и по този начин ще желае да не помни допустимо най-скоро Игрите в Китай.Мишел Гизин и Уенди Холендер от Швейцария приключиха на първо и второ място, стигайки до медали за втора поредна Олимпиада. Преди четири години Гизин стана шампионка, а Холендер остана с бронз.

Американката взе участие в безусловно всички алпийски дисциплини в Пекин, само че по този начин и не съумя да стигне до отличие, откакто не съумя да се пребори за орден в слалома и гигантския слалом, както и в комбинацията през днешния ден.

" Тя ми беше oставила дребна записка, която ме разплака. Беше написала на лепящо листче “Може да летиш с тези ски ” или нещо сходно ”, разяснява Шифрин, а от американския ски тим по-късно качиха фотография с въпросното обръщение, което гласеше “Лети, Мика, ти можеш ”.

Преди четири години чехкинята Естер Ледецка употребява ските на Шифрин, с цел да завоюва изненадващо златото в супергигантския слалом в Пьончан. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР