Американската верига за бързо хранене McDonald`s обяви партньорство с организацията

...
Американската верига за бързо хранене McDonald`s обяви партньорство с организацията
Коментари Харесай

McDonald’s гарантира нетни нулеви емисии до 2050 г.

Американската верига за бързо хранене McDonald`s разгласи партньорство с организацията Science Based Targets initiative (SBTi), което цели постигането на чисти нулеви излъчвания до 2050 година До 2030 година излъчванията би трябвало към този момент да са понижени с най-малко 33%. Компанията е един от най-големите купувачи на говеждо месо в света, а то е най-замърсяващото природата поради изхвърляните газове. В проекта на компанията са включени ограничения, които обгръщат целия действен развой - корпоративните офиси и силата, която те употребяват, заведенията за хранене, както и тези заведения, които работят на правилото на франчайз. Близо 80% от нездравословните излъчвания, които веригата заведения за хранене основават, идват от веригата на доставки, която тя употребява за протеините и млечните си артикули. SBTi ще помогне за намаляването на излъчванията в земеделието, земеползването и горското стопанство.

Данни на Организацията на обединените народи (ООН) демонстрират, че с цел да се спре темпът на повишаване на температурите, е нужно светът да реализира чисти нулеви излъчвания до 2050 година За да се случи това, предприятията би трябвало да отстранен излъчванията на въглероден диоксид, както и да изградят уреди, която да улавя останалите газове, които се изпускат при естествен метод на работа. Повече от 1000 компании са подписали сходни съглашение с Организация на обединените нации или SBTi. " Опитваме се да изпратим сигнал до нашите сътрудници, до нашите вложители, до нашите снабдители, до други марки в международната общественост, до политиците, че споделяме тази визия за 2050 година ", споделя Джени Макколък, началник на устойчивото развиване в компанията, пред Reuters.

На 29 септември фондове, измежду които Fidelity International и Amundi, са поискали от изпълнителните шефове на 1600 компании, които съгласно тях имат най-сериозен принос към замърсяването, да се обвържат с задачите, сложени от Организация на обединените нации. Според тях тези компании са виновни за 11.9 гигатона излъчвания от клас 1 и 2, което е повече, в сравнение с Европейският съюз (ЕС) и Съединени американски щати, взети дружно. Сред тези предприятия личат имената на корейския авто производител Hyundai, немския химически тръст BASF, както и Lufthansa. И Hyundai, и Lufthansa, бяха поели задължения към сходни цели преди писмата от фондовете.

Американската верига за бързо хранене McDonald`s разгласи партньорство с организацията Science Based Targets initiative (SBTi), което цели постигането на чисти нулеви излъчвания до 2050 година До 2030 година излъчванията би трябвало към този момент да са понижени с най-малко 33%. Компанията е един от най-големите купувачи на говеждо месо в света, а то е най-замърсяващото природата поради изхвърляните газове. В проекта на компанията са включени ограничения, които обгръщат целия действен развой - корпоративните офиси и силата, която те употребяват, заведенията за хранене, както и тези заведения, които работят на правилото на франчайз. Близо 80% от нездравословните излъчвания, които веригата заведения за хранене основават, идват от веригата на доставки, която тя употребява за протеините и млечните си артикули. SBTi ще помогне за намаляването на излъчванията в земеделието, земеползването и горското стопанство.Данни на Организацията на обединените народи (ООН) демонстрират, че с цел да се спре темпът на повишаване на температурите, е нужно светът да реализира чисти нулеви излъчвания до 2050 година За да се случи това, предприятията би трябвало да отстранен излъчванията на въглероден диоксид, както и да изградят уреди, която да улавя останалите газове, които се изпускат при естествен метод на работа. Повече от 1000 компании са подписали сходни съглашение с Организация на обединените нации или SBTi. " Опитваме се да изпратим сигнал до нашите сътрудници, до нашите вложители, до нашите снабдители, до други марки в международната общественост, до политиците, че споделяме тази визия за 2050 година ", споделя Джени Макколък, началник на устойчивото развиване в компанията, пред Reuters.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети 0 0

Капитал Фейсбук Twitter
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР