Американската верига за бързо хранене Макдоналдс е намерила купувач за ...

Американската верига за бързо хранене Макдоналдс е намерила купувач за

Макдоналдс в Русия: бизнесмен купува всичките 850 филиала

Американската верига за бързо хранене Макдоналдс е намерила покупател за своите заведения за хранене в Русия. Както оповестиха от централата в Чикаго, съветският бизнесмен и франчайз оператор Александър Говор, който ръководи 25 Макдоналдс ресторанта в Сибир, е поискал да откупи всичките 850 филиала на компанията, които обаче ще проработят още веднъж под друго име. Цената на договорката не се оповестява.

" В прорез с полезностите на Макдоналдс "

В началото на седмицата Макдоналдс оповести, че се отхвърля от бизнеса си в Русия. „ Заради провокираната от войната в Украйна филантропична рецесия и непредвидимия бизнес климат взехме решение да се откажем от бизнеса си в Русия ", оповестиха от компанията. Освен това водената от Русия война в Украйна „ не дава отговор на полезностите на Макдоналдс ".

Ако договорката бъде утвърдена и от управляващите, тя може да бъде финализирана до няколко седмици. Над 80 на 100 от обектите си в Русия Макдоналдс управляваше сама. Руският бизнес на компанията съставляваше 9 % от нейния оборот.

Служителите ще останат на работа

Говор, който е във франчайз връзки с Макдоналдс от 2015 година, се е съгласил да задържи на работа всичките 62 хиляди чиновници за минимум 2 години при същите условия. Освен това ще продължи да изплаща и техните заплати до приключването на продажбата.

Макдоналдс стъпи в Русия още по светско време – първият „ съветски " ресторант на американската верига проработи в Москва. Други американски компании от сектора, като Старбъкс, Пепси и Кока Кола, също откликнаха на западните наказания и преустановиха активността си в Русия.

Източник: fakti.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg