Американската верига ресторанти McDonald's заяви, че ще напусне Русия след

...
Американската верига ресторанти McDonald's заяви, че ще напусне Русия след
Коментари Харесай

McDonald`s напуска Русия след 32-годишно присъствие

Американската верига заведения за хранене McDonald's съобщи, че ще напусне Русия след 32-годишно наличие в страната.

Компанията към този момент е почнала договаряния за продажба на нейните търговски обекти, оповестява BBC.

От McDonald's оповестиха, че решението е взето поради "хуманитарната рецесия " и "непредвидимата оперативна среда ", породени от войната в Украйна.

Веригата открива първия си ресторант в Москва през 1990 година, когато Съветският съюз отваря стопанската система си за западните компании. Напускането ѝ също е натоварено със мощна символика.

През март тази година McDonald's краткотрайно затвори своите 850 ресторанта в страната поради съветската инвация в Украйна.

Днес компанията разгласи, че има намерение да продаде всичките си заведения за хранене в Русия на локален покупател, който няма да употребява името, марката и менюто на McDonald's.

Компанията ще продължи да държи правата върху комерсиалните си марки в Русия.

Ръководството на McDonald's счита, че притежаването на бизнес в Русия към този момент не подхожда на полезностите на компанията.

Веригата съобщи, че един от целите ѝ е да се подсигурява, че нейните 62 000 чиновници в Русия ще продължат да получават възнаграждение, до момента в който не бъде завършена продажбата и че те ще запазят работата си при евентуалния предстоящ покупател.

Президентът и основен изпълнителен шеф на McDonald's Крис Кемпчински сподели, че решението е било "изключително мъчно ".

Ходът на McDonald's идва, откакто френският авто производител Renault разгласи, че продава бизнеса си в страната. Компанията съобщи, че нейният дял от 68% в автомобилния производител Автоваз ще бъде продаден на съветски теоретичен институт, до момента в който акциите ѝ в Renault Русия ще отидат в локалните управляващи на град Москва.

Междувременно, от Кремъл оповестиха, че съветските активи на Renault към този момент са станали държавна благосъстоятелност.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР