Американската прокуратура планира да поиска изключително продължителни присъди за полицаите,

...
Американската прокуратура планира да поиска изключително продължителни присъди за полицаите,
Коментари Харесай

Готвят тежки присъди за убийците на Джордж Флойд

Американската прокуратура възнамерява да изиска извънредно продължителни присъди за служителите на реда, упрекнати в убийството на чернокожия Джордж Флойд, съобщи Франс прес.

Причината е методът на причиняване на гибелта, сметнат за демонстрация на особена свирепост. Освен това жертвата е била в уязвимо състояние сега на осъществяване на действието и служителите на реда са злоупотребили със служебното си състояние, акцентира прокурор Кийт Елисън, съобщи Новини.бг.

Насилието е осъществено пред голям брой очевидци, в това число деца, добави той. С тези причини прокуратурата възнамерява да изиска по-продължителни присъди от препоръчваните всекидневно, демонстрират документи, предадени в петък на съда.

Смъртта на 46-годишния Джордж Флойд беше породена от някогашния служител на реда Дерек Шовин и трима негови сътрудници - Джей Кюн, Томас Лейн и Ту Тао. Шовин е упрекнат, че е притискал врата на Флойд с коляно в продължение на близо 9 минути, напомня Агенция Франс Прес. Очаква се делото да стартира през март 2021 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР